Гуральня у підвалі

13.07.2010

Пересічні відвідувачі ринку в місті Калинівка на Вінниччині ніколи б не подумали, що мікроавтобуси, з яких реалізатори жваво торгували цукром, — то лише прикриття для набагато серйозніших оборудок. Тільки невелика кількість причетних до «лівого» бізнесу знали, що за мішками з цукром стоять великі картаті сумки, вщерть заповнені пляшками–«півторашками» з горілкою місцевого розливу і призначені для інших покупців. Для того щоб накрити групу мокрим рядном, співробітники податкової міліції кілька місяців «вели» зловмисників, а потім оперативники одномоментно нагрянули до чотирьох фігурантів справи.

Найбільший улов виявився в 38–річного організатора групи, який не тільки ніде не працював, а й про людське око не хотів реєструватися приватним підприємцем. У цокольному поверсі його розкішного двоповерхового особняка при обшуку виявили не багато не мало — аж 52 пластикові бочки, які містили 10 тонн спирту. Імпровізований спиртовий склад з’єднувався внутрішнім ходом із гаражем, під’їзд до якого влаштували таким чином, щоб стороннім очам не було видно нічого зайвого.

Ще 5 тонн спирту накрили в його спільника, а також понад 700 літрів готової до продажу «горілки». Як з’ясувалося, оборудку справді поставили на широку ногу: продуктом, який виробляли в цокольному поверсі маєтку, торгували в деяких закладах громадського харчування Калинівки, а можливо, й сусідніх районів.

Зараз за фактом порушено кримінальну справу, головного підслідного утримують під вартою. Йому загрожує ув’язнення на термін до десяти років.