НОВИНИ ПЛЮС

26.06.2010

Справа про розкрадання Держрезерву

Служба безпеки порушила кримінальну справу за фактом заволодіння посадовими особами Держкомрезерву чужим майном в особливо великих розмірах. Як повідомив учора на брифінгу голова СБУ Валерій Хорошковський, ідеться про розкрадання державного резерву на суму понад 530 млн грн. У рамках справи до кримінальної відповідальності на даний момент притягнуто дві особи, одну взято під варту. За інформацією «УП», арештований — колишній заступник голови Держрезерву Микола Сіньковський, призначений на посаду ще 2007 року тодішнім Прем’єром Януковичем.

Квіти до Дня Конституції

З нагоди 14–ї річниці ухвалення Конституції Президент Віктор Янукович учора — на три дні раніше свята — поклав квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському в Києві. В урочистій церемонії також взяли участь Прем’єр–міністр Азаров та члени уряду, Голова Верховної Ради Литвин, секретар РНБОУ Богатирьова, голова СБУ Хорошковський тощо.

Партактив

Народний депутат від «НУНС» Кирило Куликов вийшов із партії «Народна самооборона».

* * *

Народний депутат Давид Жванія прогнозує створення нової політичної сили на базі депутатської групи «Право вибору». «Ми поки не ухвалили рішення про перехід на політичний проект, але таке рішення найближчим часом буде прийматися... Ми зробимо все можливе, щоб на місцевих виборах паралельно провести і формування політичного проекту», — заявив депутат в інтерв’ю каналу ТВі.

* * *

Голосіївська райорганізація «Нашої України» у Києві пропонує відправити у відставку весь склад президії політради партії. Про це йдеться у відкритому листі організації до членів «НУ». Підставою для такого звернення райком назвав «тривожну політичну ситуацію, яка складається в державі, та бездіяльність партії у цій ситуації».

Повалій — радниця Януковича

Президент призначив собі чотирьох позаштатних радників: депутатів–«регіоналів» Валерія Коновалюка та Леоніда Клімова, «нашоукраїнця»–«тушку» Володимира Поляченка та співачку Таїсію Повалій.

Наливайченко збирає підписи проти Податкового кодексу

Позавчора стартував всеукраїнський збір підписів проти урядового Податкового кодексу. Акцію ініціював рух «Оновлення країни», який очолює Валентин Наливайченко. «ОК» вимагає у Кабміну та Верховної Ради внести зміни до урядового проекту кодексу, ухваленого парламентом у першому читанні 17 червня, зокрема, вилучити положення, які перешкоджають розвитку підприємництва в Україні: збільшення термінів податкових перевірок та розширення повноважень ДПА під час здійснення податкового контролю, безакцептне списання коштів з рахунків підприємств тощо. Засвідчити свою підтримку ініціативи можна на інтернет–сторінці petition.org.ua.