Посидь через газ

Посидь через газ

Позавчора Служба безпеки затримала колишнього голову Державної митної служби 43–річного Анатолія Макаренка як підозрюваного в рамках розслідування кримінальної справи щодо нанесення збитків державі Україна за результатами розгляду позову «РосУкрЕнерго» в Стокгольмському арбітражі. Поки що відомого митника затримано на три доби, тож сьогодні Печерський райсуд столиці має розглянути питання про обрання пану Макаренку запобіжного заходу. Зрозуміло, що СБУ наполягатиме на арешті затриманого на час досудового слідства, натомість екс–Прем’єрка Юлія Тимошенко каже, що її команда «за допомогою кращих правозахисників та адвокатів захищатиме колишнього керманича митниці від свавілля діючої влади». Отож першим завданням для адвокатів на сьогодні є підписка про невиїзд для Макаренка та звільнення під заставу. Раніше на підписку про невиїзд у ході розслідування цієї справи було взято екс–першого заступника глави НАК «Нафтогаз України» Ігоря Діденка.

Цукор від «квартиранта»

Цукор від «квартиранта»

Оперативники карного розшуку затримали молодого чоловіка, якого поміж собою називали «цукровим» шахраєм. Цей спритник давненько й досить успішно продавав довірливим громадянам «біле золото». Надурив близько тридцяти осіб, переважно пенсійного віку. В міліції кажуть, що обдурених громадян було більше — нині черкащани масово несуть заяви до міліції про цей злочин.

Де твій чорний пістолет?

Де твій чорний пістолет?

Про ініційовану міліцейським відомством тотальну перевірку законності видачі дозволів на зброю (переважно травматичну) днями повідомив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. «На жаль, наразі у населення на руках перебуває дуже велика кількість травматичної зброї, хоча коло осіб, яким можна видавати таку зброю, — доволі вузьке, але його штучно суттєво розширили, — каже керманич МВС. — Наприклад, лише в Києві членам громадських організацій з охорони громадського порядку видано дозволів на більш як 10 тисяч пістолетів травматичної дії. Хтось у Києві бачив 10 тисяч дружинників? Я не бачив».

«Дивіденди» для касира

«Дивіденди» для касира

До вельми специфічного способу «намивання» нечуваних дивідендів вдалася 42–річна жінка — контролер–касир філії одного з банків Лохвицького району. Одержуючи та видаючи гроші клієнтам, вона вирішила «розкошелити» багатьох із них за допомогою банальних підробок.

Всі статті рубрики