Матч завдовжки три дні

25.06.2010

Ще до очікуваної вчора історичної появи на трибуні королеви Великої Британії Єлизавети ІІ цьогорічний Уїмблдон привернув увагу всього світу й навіть потрапив до Книги рекордів Гіннесса. У першому колі чоловічої «одиночки» француз Ніколя Маю та американець Джон Існер затіяли найтриваліший матч не лише в історії Уїмблдонських турнірів, а й узагалі — історії тенісу. Свою зустріч вони почали ще у вівторок, устигнувши зіграти чотири партії — 4:6, 6:3, 7:6, 6:7. У середу 28–річний Маю (148–ма ракетка світу) і на три роки молодший Існер (19–й у рейтингу АТР) мали визначити переможця у п’ятому сеті, але не дограли його через темряву, дійшовши майже за десять годин до фантастичного рахунку 59:59! Бажаної переваги у два гейми ніхто так і не досяг, тож учора ввечері, на третій день протистояння, суперники продовжили дуель. Вона закінчилася вже після підписання цього номера «УМ» до друку.

Без сумніву, корт №18 ніколи не бачив такої кількості охочих подивитися на гравців. Про них кажуть: хто б не вийшов у наступний раунд, йому навряд чи вистачить сил пробитися далі, але в історію ці хлопці точно увійшли. Попередній рекорд тенісу становив лише 6 годин 33 хвилини, його на «Ролан Гарросі–2004» встановили французи Фабріс Санторо й Арно Клеман.

Учора ж у Лондоні змагалися всі семеро українців, які ще залишилися в різних розрядах. До 17–ї години вирішилась доля Іллі Марченка: знявшись зі змагань через травму, він відкрив дорогу до третього раунду Жилю Сімону (Франція, 26). Станом на 17:10 Олександр Долгополов бився з Жо–Вільфредом Тсонга (Франція, 10) — 4:6, 4:6, 7:6 (7:5), 7:5, 1:2...

Увечері зустрічі парного розряду грали Стаховський, Коритцева, Савчук і сестри Бондаренко. А напередодні, в середу, Олена не без проблем пройшла в третє коло «одиночки», впоравшись із Варварою Лепченко, яка прийняла американське громадянство, емігрувавши з Узбекистану, — 4:6, 6:4, 6:3. Тепер Бондаренко–старша протистоятиме сербці Єлені Янкович (4).