Галушками закусили...

Галушками закусили...

Наша газета широко анонсувала Свято полтавської галушки, що відбулося минулої суботи в обласному центрі. Тож переповідати його харчові й розважальні «інгредієнти» в деталях немає потреби. Скажемо тільки, що найрізноманітніших галушок, як і охочих їх поїсти, на ньому було справді багато. Загалом на виготовлення частувань пішло 20 тонн борошна, 5 тонн м’яса, 300 кілограмів цибулі, 1,5 тисячі яєць та два пуди солі.

Літо. У Бердянську палять човни

Літо. У Бердянську палять човни

Земельний «дерибан» у Бердянську набирає обертів. Фахівці головного управління Держкомзему у Запорізькій області склали 12–аркушного акта про масові порушення земельного законодавства владою Бердянська. Причому і на території Приазовського національного природного парку (Указ про його створення у лютому підписав Президент України Віктор Ющенко). Управління Держкомзему області таки «розбудило» прокуратуру, і та вимагає скасування рішень «земельних» сесій міськради щодо виділення у курортному Бердянську до семисот (!) ділянок.

Скаржник–одиночка?

Скаржник–одиночка?

Тіло екс–керівника «Донгорбанку» Яна Ківи, який останнім часом займався правозахисною діяльністю, знайшли біля під’їзду власного будинку поблизу обласної прокуратури та відділення міліції. За повідомленням начальника Ворошиловського райвідділку МВС Донецька Володимира Козленка, причиною смерті Ківи стали численні колото–різані рани. При огляді місця події правоохоронці встановили, що нічого з особистих речей потерпілого не пропало. Порушено кримінальну справу за статтею «умисне вбивство» Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

Манка на воді та купа недопалків

Манка на воді та купа недопалків

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кіровоградським медикам довелося буквально рятувати новонародженого хлопчика від власної матері. Адже 22–річна мешканка обласного центру довела свого одномісячного сина до фізичного виснаження!

Хотіли відпочити після тестів

Хотіли відпочити після тестів

«Четверо хлопців загальноосвітньої школи №5 після написання тестів пішли рятуватися від спеки біля води в затопленому гранітному кар’єрі «Карпівський». На жаль, не всі вони однаково добре вміли плавати. Тож один із друзів попросив свого старшого товариша підстрахувати його. Доки той плавав, його приятель неподалік уважно спостерігав за ним. Проте цей заплив став фатальним для обох», — розповідають «УМ» у прес–службі Головного управління МНС у Черкаській області.

Не пропала жодна копійка з пожертв!

Не пропала жодна копійка з пожертв!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кампанія зі збирання пожертв на встановлення в Полтаві пам’ятника Іванові Мазепі свого часу перебувала в центрі уваги патріотично налаштованої громадськості всієї України. Гроші йшли звідусюди — і від «західняків», і від «східняків». Пенсіонери переказували останню сотню, зібрану купюрами по одній гривні, школярі — десятку, заощаджену на обідах, підприємці — скільки могли... Відбувалися благодійні аукціони... Час минув, кошти зібрано, але де пам’ятник? Враховуючи численні звернення та дзвінки громадян, які внесли пожертви на монумент, полтавське товариство «Просвіта» — замовник виготовлення пам’ятника — звітує.

Всі статті рубрики