НАВКОЛО ЧЕМПІОНАТУ

23.06.2010

Французи «відзначилися» ще раз

Не вщухають пристрасті довкола ситуації зі збірною Франції. На традиційній передматчевій прес–конференції напередодні поєдинку з ПАР головний тренер французів Раймон Доменек змушений був відбиватися від питань журналістів самотужки, оскільки капітан Патріс Евра відмовився іти на зустріч. Доменек назвав вигнання зі збірної форварда Ніколя Анелька заслуженим, а також висловив побоювання, що деякі гравці його команди могли відмовитись виходити на гру проти господарів чемпіонату.

Федерація футболу Франції розповсюдила офіційний лист у відповідь на послання з боку гравців збірної, які висловлювали незгоду з діями Доменека. Президент ФФФ Жан–П’єр Ескалет попросив у вболівальників вибачення за ситуацію, що склалася у збірній.

Одночасно з’явилася інформація, що як Анелька, котрий послав тренера «на три літери», так французька команда загалом втратили кількох спонсорів, із якими до чемпіонату були діючі контракти на рекламу їхньої продукції.

Чилійці беруть великі гроші за ексклюзив

Якщо хтось хоче взяти інтерв’ю в якогось гравця збірної Чилі, яка виграла обидва матчі, то за це задоволення доведеться платити великі гроші. Так вирішили чилійці, і тепер вимагають за ексклюзиви з їхніми гравцями по 14 тисяч доларів! «Це наша політика по відношенню щодо ЗМІ, якщо ви тільки не з телекомпанії, що має офіційне право показувати чемпіонат», — розповів прес–аташе. При цьому порозмовляти можна лише з тими гравцями, які бувають на прес–конференціях, і чилійці запевняють, що охочих платити за таке задоволення вистачає.

Суддівські помилки: другий пішов

У ФІФА вирішили відсторонити від обслуговування матчів чемпіонату малійського суддю Комана Кулібалі, який у поєдинку США — Словенія припустився помилки, що вплинула на підсумковий результат, — не зарахував гол «штатників», хоча американці забили його без порушення правил.

Фанат Англії більше не потрапить не лише до роздягальні, а й на трибуни

Поліція ПАР заборонила 32–річному англійцеві Павлосу Джозефу відвідувати наступні матчі чемпіонату світу. Таке рішення ухвалили після того, як британець пробрався до роздягальні збірної Англії після її матчу з алжирцями і розкритикував футболістів за їхні дії на полі.

ФРН: додому — хоч і достроково

Федерація футболу Німеччини забронювала квитки додому для своєї збірної на той випадок, якщо «бундестім» не вийде до 1/8 фіналу. Попри те, що ця збірна має великі шанси на продовження боротьби, педантичні керівники убезпечили себе від усіх несподіванок.

Україна: Шустера дивляться менше, ніж ICTV

Чемпіонат світу з футболу в Україні краще дивляться на телеканалі ICTV, ніж на Першому Національному. Як повідомляє сайт «Телекритика», в середньому трансляції на УТ–1 мали рейтинг 1,07% за аудиторією глядачів віком понад 18 років, тоді як на ICTV — 2,09%. До вівторка найбільш рейтинговим матчем на ICTV був Уругвай — Франція (рейтинг 5,05%), на УТ–1 — Бразилія — Кот–д’Івуар — 2,44%.