Третій зайвий

23.06.2010
Третій зайвий

У грі з Гондурасом іспанці з дев’яти голевих моментів реалізували лише два. (Фото Рейтер.)

Учора на чемпіонаті світу вже стали відомими дві пари 1/8 фіналу — відбулися матчі третього туру в групах А і В. Але закінчилися вони після підписання цього номера «УМ» до друку, тож відкладемо аналіз французьких невдач і аргентинських успіхів до завтра. А наразі розглянемо детальніше позавчорашні вечірні матчі.

З огляду на турнірну ситуацію, яка склалася після другого туру в групі H, існує велика ймовірність, що одразу три команди прийдуть тут на фініш групового етапу з однаковим очковим доробком. Тоді їхню долю вирішуватиме різниця забитих і пропущених м’ячів.

Іспанці, які вважалися беззаперечними фаворитами квартету, в поєдинку з Гондурасом отримали шанс одним пострілом убити двох зайців: реабілітуватися за поразку на старті від швейцарців і поповнити свій голевий багаж перед можливою статистичною війною. Упродовж усього матчу чемпіони Європи мали беззаперечну перевагу й ледь не щохвилини тривожили голкіпера латиноамериканців. А після того як Давид Вілья забив швидкий м’яч, промайнула думка, що підопічним Рейнальдо Руеди не уникнути долі північних корейців, які того дня потрапили під португальський коток і пропустили «суху сімку». Проте час плинув, а новоспечений гравець «Барселони» Вілья в парі з «мерсісайдцем» Фернандо Торресом розтранжирили з півдесятка чудових гольових моментів.

У поведінці «Червоної фурії» відчувалася надмірна самовпевненість та відсутність концентрації. Яскравим свідченням цього стало виконання 11–метрового все тим же Давидом Вільєю. «Я просто промахнувся. Треную такі удари все життя, але цього разу не влучив. До того моменту ми вже були попереду 2:0, тому ніякого психологічного пресу я не відчував», — визнав автор «дублю». Наставник фаворитів Вісенте Дель Боске був не в захваті: «Якщо ми й далі так гратимемо, для нас це може погано закінчитися». Поправити своє реноме іспанці зможуть у п’ятницю у вирішальному матчі з чилійцями.

Наразі команда Чилі на чолі з Марсело Б’єлсою має стовідсотковий показник — шість очок. У грі зі швейцарцями південноамериканці взяли три пункти завдяки неоднозначному рішенню арбітра з Саудівської Аравії. Він на 31–й хвилині вилучив із поля півзахисника «сироварів» Бехрамі за начебто навмисний удар в обличчя суперника. Єдиний гол у ворота Швейцарії ударом головою забив московський армієць Марко Гонсалес, а європейці після цього, граючи в меншості, змарнували дві чудові нагоди відновити паритет.

 

ТАБЛО

Група H. 2–й тур.

Іспанія — Гондурас — 2:0

Голи: Вілья, 17, 51

Суддя — Нісімура (Японія)

«Елліс Парк», Йоганнесбург, 54 386 глядачів

Чилі — Швейцарія — 1:0

Голи: Гонсалес, 75

Вилучення: Бехрамі, 31 (Ш)

Суддя — Аль–Гамді (Саудівська Аравія)

«Нельсон Мандела Бей», Порт–Елізабет, 34 872 глядачів

Турнірне становище: Чилі — 6, Іспанія, Швейцарія — 3, Гондурас — 0.