ХРОНІКА

15.06.2010

Гандбол

Чемпіонат світу. Відбірковий турнір. «Плей–оф». Перший матч (Глоговець). Словаччина — Україна — 25:30 (16:16; Бурка (9), Остроушко (8)).

Повторний поєдинок за право зіграти наступного року у Швеції підопічні Леоніда Захарова проведуть цієї неділі в Запоріжжі.

Стрільба з лука

Українка Вікторія Коваль стала переможницею етапу Кубка світу, що минулої п’ятниці відбувся в турецькій Анталії. У фіналі харків’янка «перестріляла» Інну Степанову з Росії — 6:4.

Дзюдо

Троє українців стали призерами етапу Кубка світу в Лісабоні. У ваговій категорії до 66 кг Сергій Дребот переміг, а Сергій Плієв отримав «бронзу». Також третім виявився й Валентин Греков (до 90 кг).

* * *

Тричі потрапляли на п’єдестал етапу Кубка світу в Таллінні наші жінки. Світлана Чепуріна у вазі до 63 кг стала другою, а Наталія Смаль (до 70 кг) та Ірина Кіндзерська (понад 78 кг) — третіми.

Хокей

У суботу в Будапешті відбулося жеребкування груп Континентального кубка на сезон 2010/2011. Київський «Сокіл» вступить у боротьбу з третього раунду. В італійському Асьяно його суперниками 26–28 листопада будуть місцевий клуб, данська команда «Зондерджиске воєнс», а також переможець квартету С із другого раунду. До суперфіналу, який 14—16 січня прийматиме Мінськ, потрапить лише переможець групи.

* * *

Київський «Будівельник» можуть не допустити до участі в КХЛ через неготовність Палацу спорту. Віце–президент КХЛ з хокейних операцій Володимир Шалаєв, відвідавши українську столицю, заявив, що розчарований тим, що рекон­струкція головної критої арени країни ще навіть не почалася. Якщо це не станеться в найближчі тижні, «Будку» можуть виключити з числа учасників ліги. Грати ж у броварському «Терміналі» на старті сезону нашій команді дозволять не більше двох–трьох місяців.

Легка атлетика

П’ятий етап «Діамантової ліги» відбувся в суботу в Нью–Йорку. Українці до США не полетіли, а найкращі результати сезону в світі тут встановили американка Лоло Джонс (100 м із бар’єрами — 12,55 сек.), Вероніка Кемпбелл–Браун з Ямайки (200 м — 21,98 сек.) і француз Тедді Тамго (потрійний стрибок — 17,98 м, нац. рекорд).

Баскетбол

НБА. «Плей–оф». Фінал (п’ята гра). «Бостон» — «Лейкерз» — 92:86 (Пірс (27) — Брайант (38)). Серія до чотирьох перемог — 3:2.