НОВИНИ ПЛЮС

03.06.2010

Шуфрич хоче змінити гімн

Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич пропонує поміняти слова гімну України. «Пора вже в нашому гімні поміняти перші слова. Це тільки два гімни в світі, наш і польський, починаються зі слів: «Ще не вмерла...». Якщо ще мені доля і народ України довірить представляти їх інтереси в парламенті, я ініціюю зміни до слів гімну. Щоб він починався приблизно так: «Вічно буде Україна, Її слава й воля», — сказав Шуфрич у в інтерв’ю «Українській правді». «Надзвичайний» міністр вважає, що після зміни слів «усе зміниться». «Я, звичайно, не вірю в символізм, але щось у цьому є», — каже Шуфрич. Коментуючи ініціативу Нестора, народний депутат Володимир Яворівський зазначив, що Шуфричу варто дати звання «поета — гімняра».

Парламент

Фракція БЮТ демонстративно покинула вчорашнє засідання парламенту, оскільки до порядку денного не були включені законопроекти, на розгляді яких наполягає опозиція. «На жаль, коаліція вирішила, що навіть цього не варто робити», — заявила депутатка Олена Бондаренко. Невдовзі БЮТівці покинули засідання.

У коаліцію ввійшов іще один народний депутат від БЮТ — Микола Трайдук.

Відділ кадрів

Президент призначив Миколу Джигу головою Вінницької обласної державної адміністрації. Джига був народним депутатом Партії регіонів, а за часів Кучми — заступником міністра внутрішніх справ.