«Над Варшавою — Москва?»

03.06.2010

Публікацію розглянуто в Департаменті захисту національної державності за дорученням керівництва Служби безпеки України.

Як повідомив перший заступник начальника Департаменту Л. П’ята, за результатами здійсненого ґрунтовного правового аналізу змісту викладеної в газеті аргументації щодо можливої фальсифікації матеріалів, які були оприлюднені на виставці «Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН–УПА» (організована з 8 по 10 квітня 2010 року в ДП «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім»), а також трактування інших аспектів історичних подій зазначеного періоду, з’ясовано, що в них немає ознак підготовки чи скоєння злочинів, віднесених до підслідності органів СБУ.

З урахуванням суспільного резонансу зазначеної виставки підрозділи СБУ проводили профілактичні заходи з попередження розпалювання національної ворожнечі та інших деструктивних проявів, які здатні призвести до ускладнення суспільно–політичної ситуації в державі.

Відповідно до доручення органів прокуратури, співробітники Служби безпеки України з’ясовують обставини вчинення окремими особами протиправних дій під час відкриття 8 квітня ц. р. вищезазначеної виставки, за фактом скоєння яких прокуратурою Шевченківського району м. Києва порушено кримінальну справу №60–37–71 за ознаками злочину, передбаченого ст. 171 КК України («Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»).