Нікчемна «стоденка»

29.05.2010

Віктор Янукович не виконує своїх передвиборчих обіцянок і не працює на поліпшення економіки. Про це заявляє партія «Наша Україна», аналізуючи перші три місяці роботи нового Президента. «Янукович не вніс жодного законопроекту до Верховної Ради, не ініціював жодної реформи, не виступив із жодною ініціативою, спрямованою на покращення життя українців. Натомість новий керманич устиг зробити низку кроків у зовнішньополітичній сфері, які завдали серйозного удару по національним інтересам України», йдеться в заяві партії. «Нашоукраїнці» відзначають, що Віктор Янукович узявся за згортання свободи слова, відновив практику ручного управління економікою, посилив роль олігархів у прийнятті політичних рішень, веде активну русифікацію у сферах освіти, культури, науки.

Партія констатує, що значна частина рішень була прийнята на користь іншої держави — Росії. «Під завісою запевнень у незмінності європейського курсу України, під прикриттям заяв про інтереси народу, про підвищення соціальних стандартів планомірно, методично й підступно відбувається перетворення нашої держави на залежного від Росії каліку», вважають у «Нашій Україні».

Соратники Віктора Ющенка вважають, що «Росія розкриває свої обійми лише для того, щоб задушити в них усе українське». Зокрема, «співпраця» в авіаційній та енергетичній сферах може призвести до ліквідації цих галузей в Україні.

«Зовнішня політика держави має здійснюватися в інтересах усього українського суспільства, а не бути суб’єктивним відображенням поглядів професійних українофобів та відвертих агентів Кремля і задовольняти апетити купки олігархів», — наголошує «НУ».

 

ДО РЕЧІ

«Наша Україна» також оприлюднила окрему відозву, котра стосується ідеї призначити місцеві вибори на 31 жовтня. «Заява Віктора Януковича про можливість проведення місцевих виборів свідчить про визнання ним грубого порушення Конституції. Рішення слухняної більшості про перенесення місцевих виборів стало безпрецедентним порушенням конституційних норм та першою очевидною ознакою згортання демократії», вважають у партії Віктора Ющенка.

Однопартійці екс–Президента попереджають, що невдовзі парламент із таким успіхом може підійти до перенесення парламентських або й президентських виборів. «Парламент своїми рішеннями може захопити владу в державі, яка належить винятково народові України», обурюється «НУ». «Нашоукраїнці» закликають негайно призначити дату виборів, «яка відповідатиме духу і букві української Конституції та інтересам українського суспільства, а не буде кон’юнктурним обслуговуванням амбіцій певних політичних сил».