ХРОНІКА

29.05.2010

Хокей

Президент ФХУ Анатолій Брезвін назвав рішення Міжнародної федерації провести у 2011 році чемпіонат світу серед команд першого дивізіону в Києві підтвердженням зростання довіри до України як до хокейної держави. Заступник «спортивного» міністра Вадим Сисюк повідомив, що на реконструкцію Палацу спорту, де відбудуться матчі, держава виділила 87 млн. грн. Символом турніру буде пам’ятник засновникам Києва.

Брезвін розповів, що в питанні з головним тренером збірної єдиної думки ФХУ не має, тому воно наразі «підвисло в повітрі».

Також стало відомо, що Прем’єр–міністр Микола Азаров запросив відвідати Україну президента Міжнародної федерації Рене Фазеля — ймовірно, швейцарець навідається до Києва вже в червні.

Настільний теніс

На командному чемпіонаті світу в Москві українські збірні провели матчі в турнірі за 13–24–те місця. Наші дівчата перемогли австрійок (3:1) і продовжать боротьбу за 13–ту позицію. А от чоловіки поступилися суперникам із КНДР (2:3) і тепер змагаються лише за 20–й рядок протоколу.

Шахи

В Одесі за участю 16 гросмейстерів стартував IV Кубок світу зі «швидких шахів» (призовий фонд — 70 тис. дол.). Позавчора відбулися матчі 1/8 фіналу. Сталася лише одна несподіванка: львів’янин Василь Іванчук програв представникові Туреччини Михайлу Гуревичу (0,5:1,5). Інші результати: Широв (Іспанія) — Бакро (Франція) — 3:2, Ельянов (Україна) — Моїсеєнко (Україна) — 1,5:0,5; Карякін (Росія) — Дроздовський (Україна) — 3:1, Яковенко (Росія) — Інаркієв (Росія) — 2:0, Гашимов (Азербайджан) — Трегубов (Росія) — 3:2, Грищук (Росія) — Мотилєв (Росія) — 2:0, Мовсесян (Словаччина) — Найдич (Німеччина) — 1,5:0,5.

Велоспорт

На черговому рівнинному етапі аж 107 гонщиків фінішували в загальній групі.

Багатоденка «Джиро д’Італія». 18–й етап (156 км). 1. Грайпель (Німеччина, «Коламбія») — 3.14,59... 33. Кривцов («AG2R ла мондіаль»)... 69. Густов («Сервело»)... 72. Гривко («Астана»; всі — Україна) — час переможця...

Футбол

Нападник київського «Арсеналу» Андрій Воробей, відомий також за виступами за «Шахтар» і «Дніпро», перейшов до харківського «Металіста».

* * *

ФК «Шахтар» має намір подати позов до Спортивного арбітражного суду в Лозанні з приводу стягнення із бразильського легіонера Ілсіньйо компенсації, передбаченої контрактом. Напередодні Ілсіньйо оголосив про достроковий розрив угоди з «Шахтарем», хоча договір, підписаний у липні 2007–го, було розраховано на три роки із зобов’язанням сторін продовжити контракт ще на рік, інформує офіційний сайт «гірників».

* * *

Товариські матчі. Данія — Сенегал — 2:0, ПАР — Колумбія — 2:1, Білорусь — Гондурас — 2:2.

Баскетбол

НБА. «Плей–оф». 1/2 фіналу (фінал Західної конференції). «Лейкерз» — «Фінікс» — 103:101 (серія до чотирьох перемог — 3:2).