Побити Дракона

29.05.2010
Побити Дракона

Український чемпіон позує перед фотокамерами із семирічним німцем — уболівальником «Шальке». (Фото Рейтер.)

Промоутери боксерських компаній уже втомилися підбирати суперників братам Кличкам, адже б’ють вони нещадно, як правило, не залишаючи нікому шансів утриматися на ногах до фінального рингу. Не можна скидати з рахунків і непрості перемовини стосовно організації боїв, адже в зустрічах із чемпіоном кожен хоче відхопити ласий шматок. Тому час від часу і спливають мало відомі імена, як–от черговий опонент Віталія — Альберт Сосновський на прізвисько Дракон. У рейтингу WBC 31–річний поляк посідає аж 11–й рядок, має у послужному списку 45 перемог у 48 поєдинках при двох поразках та одній нічиїй.

Вечір боксу відбудеться сьогодні в Гельзенкірхені на 60–тисячному стадіоні Veltins–Arena футбольного клубу «Шальке». Майже рік тому Володимир Кличко розібрався на цій арені з узбеком Русланом Чагаєвим, а нещодавно тут відбувся рекордний за аудиторією матч хокейного чемпіонату світу між збірними ФРН та США. Тепер і старший брат випробує велику глядацьку аудиторію. 38–річний Кличко–старший битиметься в майже рідній Німеччині після більш ніж річної паузи — два останні «файти» він виграв у Швейцарії та США.

За усталеною традицією чемпіон WBC готувався у тренувальному таборі в Австрійських Альпах, де, крім проведення спарингів, бігав у горах, їздив на велосипеді та грав у настільний теніс із тренером Фріцом Здунеком.

Позавчора спортсмени за присутності двох тисяч фанів провели відкрите тренування й зустрілися в обміні поглядами. В інтерв’ю Віталій і Альберт висловлюють повагу один до одного та впевненість кожен у власній перемозі.

«Я добре підготувався, тож мені не соромно вийти на ринг. Я діятиму агресивно й мобільно, буду ризикувати, викладатися на всі сто відсотків і нарешті шокую світ перемогою», — твердить польський Дракон. Віддає йому належне й наш Доктор Сталевий Молот. «У Сосновського не таке велике ім’я, як у Мухаммеда Алі, але він голодний до успіхів. Тож я не збираюся його недооцінювати. Я повністю готовий до непростого бою, який, сподіваюся, принесе задоволення кожному глядачеві», — у своєму стилі зауважує Кличко, який змінив імідж — останнім часом він виходить на публіку неголеним.

Трансляція на каналі «Інтер» почнеться о 23.50 за київським часом.

 

ЦИТАТА

Альберт Сосновський:

«Я приїхав до Німеччини лише з однією метою — вписати в історію боксу ім’я першого польського чемпіона в суперважкій вазі. Кличко ще пошкодує, що дав мені шанс. Його найкращі часи вже минули».