НОВИНИ ПЛЮС

22.05.2010

Парламент розпустив комісію у справі педофілів

Учора Верховна Рада припинила діяльність слідчої комісії щодо розслідування «справи педофілів». Перед цим депутати заслухали звіт комісії й не набрали голосів, аби затвердити його. Голова ТСК Катерина Самойлик (Компартія), доповідаючи про результати роботи, заявила, що матір дітей Олена Полюхович відмовилася від співпраці з комісією, а також не дозволила провести необхідні експертизи з дітьми під час слідства. Водночас, за словами Самойлик, було встановлено, що свідчення дітей «мають низку суперечностей, відрізняються від попередніх свідчень і між собою». «...Спочатку про окремі деталі статевих актів із дітьми та про їх учасників слідству повідомляє матір, а вже після цього говорять діти», — свідчить пані Самойлик. За її словами, комісія дійшла висновку, що «достатніх доказів вини [Дмитра] Полюховича та інших осіб у насильницькому задоволенні статевої пристрасті з малолітніми, які б давали достатні підстави для направлення справи до суду, поки що не здобуто».

Нагадаємо, у «справі педофілів» фігурували, крім інших, деякі депутати від БЮТ та функціонери табору «Артек».

За відставку глави МВС

У Верховній Раді депутати від опозиції зареєстрували проект постанови про звільнення міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. Серед авторів проекту — голова НРУ Борис Тарасюк. Підставою стали слова міністра про те, що лідер Народного руху В’ячеслав Чорновіл сидів «як злочинець, бо в СРСР не було політв’язнів», а Віктора Януковича «регіональний» глава МВС при цьому прирівняв до «політично репресованих».

Азаров зайшов в ЄврАзЕС

Учора Прем’єр–міністр Микола Азаров на чолі української делегації відвідав Санкт–Петербург, де взяв участь у засіданні голів урядів держав—учасниць СНД. Також Азаров узяв участь у засіданні міждержавної ради Євразійської економічної співпраці, провів переговори з прем’єрами Білорусі й Казахстану.

Сектор газу

Президенти Національної газової спілки України Євген Бакулін та Російського газового товариства Валерій Язєв підписали угоду про співробітництво, яка покликана розширити взаємодію між газовими компаніями двох держав. Підписання угоди відбулося вчора в Берліні в рамках V Міжнародної конференції «Енергетичний діалог: Росія . ЄС. Газовий аспект». Там же Бакулін та президент Європейського союзу газової промисловості Eurogas Доменіко Діспенца підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Образа з боку росіян

Депутат російської Держдуми РФ, перший заступник голови комітету Думи у справах СНД і зв’язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін назвав українців «росіянами, які живуть скраю Росії». Про це він заявив позавчора ввечері в прямому ефірі ТРК «Україна». Глядачі в студії відреагували незадоволеними вигуками, а присутня заступник голови АП Ганна Герман висловила протест проти подібних тверджень.

Нагадаємо, до приходу Януковича до влади Затулін був персоною «нон грата» в Україні, а тепер — постійний гість наших політичних ток–шоу та публічних заходів.

Герман — про мародерство «Братства»

«Такого цинізму і такої ганьби ще не дозволяв собі ніхто в історії світу» — це оцінка заступником голови Адміністрації Президента Ганною Герман дій партії «Братство», яка викрала з могили Невідомого солдата знаменитий вінок, що «наскочив» на Президента Януковича. Цю «реліквію» партія Корчинського планує виставити на аукціон. «Це, прямо кажучи, мародерство, яке викликає обурення і сором за тих людей, які знущаються над пам’яттю загиблих у Великій Вітчизняній війні. Суспільство повинно дати відповідну оцінку таким діям опозиції», — заявляє речниця Президента.

Перша леді стала «інтелігенткою»

Дружина Президента України Людмила Янукович в урочистій обстановці вступила до лав клубу «Інтелігент», відкритого на базі ліцею при Донецькому дер­жавному університеті. Посвідчення почесного члена любительці «наколотих апельсинів» вручили на святі з нагоди 20–річчя клубу «Інтелігент». Президентом клубу є артист балету, художній керівник Донецькогої опери Вадим Писарєв, членами — спортсмени Сергій Бубка, Лілія Подкопаєва, Олігарх Рінат Ахметов, мер міста Олександр Лук’янченко, ректор ДНУ Володимир Шевченко та ін.