«Нє пущать!»

12.05.2010

Учора члени та прихильники тернопільських осередків Блоку Юлії Тимошенко пікетували обласне управління МВС з вимогами усунути із займаних посад недавно призначених керівників обласної міліції та Державтоінспекції.

Причиною акції протесту стало те, що, як повідомив на пікеті народний депутат від БЮТ, лідер обласної організації Блоку Тимошенко Василь Деревляний, напередодні ввечері місцева ДАІ не дала змоги виїхати з області до Києва 12 автобусам. Таким чином, майже півтисячі охочих узяти участь у новій «облозі» Верховної Ради залишилися вдома. Із перевізниками було проведено «профілактичні бесіди», відтак ті під різними приводами відмовили БЮТ в оренді транспортних засобів. А два автобуси, які все­таки виїхали в напрямку столиці із райцентрів Чортків та Борщів, працівники ДАІ зупинили на кордоні з Хмельницькою областю та відбуксирувалили на штрафмайданчик.

Василь Деревляний назвав ці дії прямим порушенням конституційних прав людини і політичним переслідуванням, зазначивши, що подібне сталося за часів незалежності України вперше. Хоча, слід зазначити, щось подібне чинилося відносно опозиції і в кучмівські часи. У разі, якщо таке повториться, активісти БЮТ на знак протесту готові організувати перекриття всіх основних транспортних магістралей області й навіть залізницю.

Учасники пікету ухвалили звернення, в якому заявили, що «органи МВС поступово перетворюються на виконавців програми Януковича щодо знищення демократичних цінностей». Копію заяви з вимогою усунути очільників місцевих управлінь міліції та ДАІ направлено в Генеральну прокуратуру.

Після обіду подібний мітингпікет провели під стінами обласної держадміністрації. Там же розпочалася протестна акція тернопільського студентства під назвою «Збудуй кораблик для Януковича».

P. S. За даними різних ЗМІ, подібний спротив чинили автобусам БЮТ і в інших областях Західної України, на Черкащині тощо.