Секрет «чупакабри» розкрито

08.05.2010

Тварина, яка за останній місяць знищила понад сотню кролів, курей та індиків, потрапила в пастку. Нарешті рівненські ветеринари заспокоїли мешканців: тутешня «чупакабра» — це здичавілий собака.

Після того як невідома тварина повбивала кролів у сусідів, мешканець села Ільпінь Здолбунівського району Петро Вернюк вирішив самостійно розпочати полювання на невловиму «чупакабру». Чоловік натягнув до клітки дроти та підключив електричний струм. Через кілька днів уранці біля кліток виявив мертве тіло невідомої тварини, ураженої струмом. Господар спочатку подумав, що то — вовк, м’язистий та з великими зубами. Але зрештою виявилося, що по кролів, курей та індиків навідувався не лісовий хижак. Фахівці рівненського зоопарку, до яких звернулися по допомогу, стверджують, що вбита тварина — це гібрид вовка і пса: «Це видно за формою хвоста, — переконує завідувач відділу хижих тварин Андрій Трохимчук. — Ця тварина не боялася людей, спокійно підходила до дворів. А це також є однією з ознак гібрида вовка із собакою».

Проте «дружба» з природою у рівненців ніяк не налагоджується: тими ж днями перелякані мешканці будинку на вулиці Волинської Дивізії у Рівному повідомили рятувальникам, що у квартирі на першому поверсі побачили змію. Оскільки змієловів у штаті МНС немає, рятувальники звернулися по допомогу до спеціалістів тераріуму рівненського зоопарку. Проте ні еменесникам, ні працівникам зоопарку змії в будинку виявити так і не вдалося: «Квартира, в якій бачили змію, розташована на першому поверсі, в підвалі будинку стоїть вода, — розповідає директор зоопарку Олег Павлюк. — Можливо, це був вуж, який потрапив від розташованої неподалік невеликої водойми до підвалу, а звідти заповз до квартири. І хоча ловити по квартирах змій — це не функція наших фахівців, та ми все ж приїхали на допомогу. Втім змія у квартирі — це справді надзвичайна ситуація, і чому в підрозділах МНС немає посади змієлова — питання до міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича.