Київський без українського

Київський без українського

Хороша новина зовсім «юного» столичного фесту, що проходитиме з 25 травня по 1 червня, — нарешті сформували призовий фонд: гран–прі становить 20 тисяч гривень (минулого року не було жодної копійки). Також цьогорічний бюджет кінофоруму зріс у півтора раза і становить сім мільйонів гривень. Щоправда, генеральний продюсер фестивалю Федір Крат, розповідаючи, що у пристойних іноземних фестивалів 70 відсотків фінансування становлять державні кошти, не уточнив українські джерела надходження. Відомо лише, що певну суму обіцяє чинний уряд.

Данина для «Русі»

Данина для «Русі»

Відновлення історичних періодів становлення нашої держави стало модним, а подекуди вигідним бізнесом. За останні роки в усіх на слуху розмови про куточок української природи, архітектури та побуту «Мамаєва Слобода» на Відрадному в Києві, Музей трипільського поселення в селі Легедзине на Черкащині, Етнографічний музей із першою паперовою фабрикою XVII століття у Радомишлі на Житомирщині, етнографічний комплекс «Українське село» у Бузовій на Київщині. Минулої суботи у Копачеві Обухівського району, за 34 км від столиці, відкрили «Парк Київська Русь», де планують побудувати стародавній Київ XI—XIII століть, яким він був за княжих часів.

Президент «Слов’янського фонду», автор проекту «Парк Київська Русь» Володимир Янченко каже, що відновить образ дитинця в масштабі один до одного. «Працюємо з археологами, архітекторами та істориками. За науковими даними склали генеральний план дитинця, керівником якого був один із найкращих фахівців із вивчення стародавнього Києва Костянтин Гупало. На мапі перед нами відкривається стародавній Київ, який створив Володимир Хреститель у Х столітті на території 10 га, — розповів Янченко. — Це багаторічний проект, будівництво якого розраховуємо закінчити у 2017 році. На створення княжого міста витратимо 350 млн. доларів. На сьогодні зробили невелику частину із запланованого: побудували огорожу, поставили вишки, насипали вали».

Смак нової музики

Смак нової музики

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Щорічна імпреза «2Д2Н» пройшла в Одесі вшістнадцяте. За роки існуваня фестивалю навколо нього згуртувалася своя спільнота, яка має тенденцію до розростання. Щоправда, сказати, що цей фестиваль не має куди подіти вражаючу кількість прихильників, було б перебільшенням. Бо завжди треба пам’ятати, що йдеться про академічний авангард, нову музику експериментального напрямку. Для новачків такий заміс може стати як мінімум сюрпризом.

Всі статті рубрики