Під німецьким пресом

29.04.2010
Під німецьким пресом

Івіца Олич став кривдником «Ліона». (Фото Рейтер.)

Здавалося, після мінімальної поразки в Мюнхені бронзовий призер французької першості має всі шанси відігратися вдома. Адже в цьому сезоні Суперліги хлопці Клода Пюеля ще жодного разу не програвали в рідних стінах, а в трьох останніх зустрічах тільки перемагали. До того ж «Ліон» виграв три останні побачення з командами з Німеччини. Але традиції на те й існують, аби інколи їх порушувати. І навіть розбивати вщент, як це зробила позавчора «Баварія».

Навіть без дискваліфікованого француза Рібері німецький гранд із перших хвилин виглядав справжнім господарем на полі. За весь перший тайм «Ліон» мав лише один гольовий момент, але Мішель Бастос зльоту пробив над поперечиною. Тоді як перший гол Івіци Олича став логічним підсумком зусиль мюнхенців. Коли ж не надто шанований в Україні швейцарський арбітр Массімо Бузакка (він придумав пенальті в наші ворота на ЧС–2006 у зустрічі з Іспанією) в суперечливій ситуації за дві поспіль жовті картки вилучив із поля бразильського захисника господарів Кріса, все стало зрозуміло.

Далі гра перетворилася на бенефіс Олича — 30–річний хорватський форвард оформив хет–трик і восьмий вихід до фіналу в історії клубу. Після фінального свистка екс–президент «Баварії» Франц Бекенбауер розсипався в компліментах і герою поєдинку, й усій команді. А тренер Луї ван Галь сказав, що тепер гравці знають, як це працювати з ним — важко, зате з позитивним результатом. Попри нищівну поразку, Пюель не виказав претензій своїм підопічним, а визнав силу суперника. До того ж у цьому сезоні «Ліон» і так оновив власний рекорд, уперше дійшовши до півфіналу.

Президент «Баварії» Улі Хенесс цю видатну перемогу від імені команди присвятив Анатолію Тимощуку і його дружині. Вона зараз перебуває на шостому місяці вагітності й відчуває серйозні проблеми — через це українець і не полетів до Ліона.

Учора пізно ввечері в столиці Каталонії «Барса» й «Інтер» визначили другого фіналіста.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу (повторний матч)

«Ліон» (Франція) — «Баварія» (Німеччина) — 0:3 (перша гра — 0:1)

Голи: Олич, 26, 67, 78

«Ліон»: Льоріс, Кріс, Ревельєр, Сіссоко (Гоміс, 46), Бумсонг, Гоналон, Лісандро (Едерсон, 79), Гову, Бастос, Дельгадо (П’янич, 67), Макун

«Баварія»: Бутт, ван Бюйтен (Демікеліс, 46), Лам, Контенто, ван Боммель, Бадштубер, Швайнштайгер (Алаба, 78), Роббен (Клозе, 76), Алтинтоп, Олич, Мюллер

Попередження: Гоналон, 23; Кріс, 59 — Алтинтоп, 24

Вилучення: Кріс, 59 («Л»)

Суддя — Бузакка (Швейцарія)

Ліон, стадіон «Жерлан», 41000 глядачів

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Франція. Ліга 1. Матчі 35–го туру. «Гренобль» — «ПСЖ» — 4:0, «Монако» — «Ле Ман» — 1:1.