«Закопати» не вдалося

23.04.2010

Слідче управління Головного управління МВС України в Києві порушило кримінальну справу за фактом дорожньо–транспортної пригоди, в якій «засвітився» автомобіль швидкої допомоги з кортежу Президента Януковича. Нагадаємо, внаслідок цієї аварії загинула людина, ще трь­ох травмовано.

Учора заступник начальника Державтоінспекції України Володимир Рєзніков повідомив журналістам нові подробиці ДТП. За версією ДАІ, на час проїзду президентського кортежу проспектом Бажана там було перекрито рух. На Харківській площі відразу після того, як її проминув останній автомобіль із президентської колони, рух на перехресті забезпечував регулювальник. Його сигнали нібито й проігнорував водій таксі ВАЗ–2110, спровокувавши ДТП, що коштувало йому життя.

Отже, у Державтоінспекції й далі наполягають, що автомобіль «швидкої», який став учасником ДТП, не входив до кортежу Президента, і задля нього рух не перекривали.

Тим часом Віктор Янукович висловив співчуття рідним та близьким загиблого. У тексті заяви, оприлюдненої на офіційному сайті глави дер­жави, окрім іншого, сказано, що трагедія сталася «внаслідок зіткнення спецавтомобіля «швидкої допомоги», що належала Державному управлінню справами, з машиною таксі».

Як повідомила представникам ЗМІ заступник голови адміністрації Президента Ганна Герман, Янукович доручив провести належне розслідування ДТП і надати допомогу потерпілим. До завершення розслідування від виконання посадових обов’язків  відсторонено командира полку дорожньо–патрульної служби, яка забезпечувала пересування президентського кортежу, полковника міліції Валерія Комишного.