ХРОНІКА

22.04.2010

Футбол

Головний тренер збірної України Мирон Маркевич нарешті підписав контракт із ФФУ. При цьому і фахівець, і керманич федерації Григорій Суркіс після позавчорашньої зустрічі заявили про бажання якнайшвидше усунути всі непорозуміння, що виникли внаслідок «спроб втручання в життя головної команди третіх осіб».

Учора зранку ФФУ оприлюднила список футболістів, викликаних тренерським штабом на товариські зустрічі з Литвою, Румунією й Норвегією. У ньому аж п’ятеро новачків: захисники Польовий («Металург» (З)) та Ощипко («Карпати»), півзахисники Олійник («Металіст»), Коноплянка («Дніпро») і Яковенко («Вестерло», Бельгія). Є тут і Алієв, зате відсутній Шовковський.

* * *

Львів’янин Михайло Сидор, інспектор скандального матчу чемпіонату України між «Динамо» й «Дніпром», оцінив роботу арбітрів високими балами. Дізнавшись про це, керівництво «дніпрян» подало протест на суддів­ство Олега Зубарєва і його помічників, причому претензії гостей стосуються не лише вилучення Віталія Мандзюка, а й ще кількох епізодів. Зокрема, коли кияни забивали перший м’яч, Маграо начебто підіграв собі рукою.

Теніс

У першому раунді престижного ґрунтового турніру AТР у Барселоні українець Сергій Стаховський здолав представника Німеччини Михайла Звєрєва — 4:6, 6:4, 6:2. Другий наш співвітчизник, Олександр Долгополов, програючи по ходу зустрічі іспанцеві Фелісіано Лопесу (3:6, 0:3), знявся зі змагань через травму.

Спортивна гімнастика

Збірна України не виступатиме на чемпіонаті Європи, що сьогодні стартує в Бірмінгемі. Через закритий авіапростір над континентом «синьо–жовті» не змогли вилетіти до Англії, а їхати автобусом наші керівники сенсу не бачили, адже втомлені дальнім вояжем спортсмени не зможуть показати все, на що здатні. До речі, так само вчинили й команди Росії та Білорусі.