Від розкопок — лише десятина

Від розкопок — лише десятина

На місці розкопок Десятинної церкви руїн стало вдвічі більше. Тепер тут можна побачити ще й залишки металопластикового каркасу, який мав би захищати фундамент церкви від примх погоди в зимовий час. На початку весни вся конструкція обвалилася й нині купою балок лежить на землі, а тим часом вода потроху нищить рештки першої кам’яної церкви на Русі.

«Золотий» обігрів

«Золотий» обігрів

Столичні енергетики вимагають підвищити тарифи на електроенергію та опалення щонайменше удвічі. Про це на прес–коференції, присвяченій закінченню опалювального сезону в столиці, сповістив Едуард Соколовський, голова правління «Київенерго». Компанія в цьому сезоні собою задоволена: опалення постачалося без суттєвих збоїв, а середня температура теплоносія становила 76 градусів. У цілому пан Соколовський оцінив сезон як стабільний, однак досягти цієї стабільності, мовляв, удалося лише ціною накопичення боргу в 2 мільярди 77 мільйонів гривень. При цьому заборгованість КМДА перед «Київенерго» за компенсацію низької вартості тепла для населення становить 1 мільярд 771 гривень, а фізичні особи заборгували 1 мільярд 398 мільйонів гривень, крім того, борг бюджетних організацій столиці становить близько 300 мільйонів гривень.

Хто в Софії лежить?

Хто в Софії лежить?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Останки, які зберігаються в мармуровому саркофазі у храмі Софії Київської, можуть належати й не древньоруському князю Ярославу Мудрому. Про це анонімне джерело в заповіднику розказало газеті «Сегодня». «Уже точно відомо, що кістки, знайдені в гробниці, — набагато молодші. Останки Ярослава, найімовірніше, пропали. Але нам було суворо наказано не розголошувати цю інформацію: керівництво не хоче, щоб про це поки знали», — цитує газета джерело.

Зелено–молодо

Зелено–молодо

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Привернути увагу до проблем екології та озеленення столиці вирішив Київський зоопарк. Сьогодні там пройде нестандартна акція: молоді кияни, які вирішили стати на весільний рушничок, зможуть на території зоологічного парку посадити власне сімейне дерево. Згодом так має утворитися ціла «сімейна» алея.

Всі статті рубрики