НОВИНИ ПЛЮС

03.04.2010

Янукович всипав Семиноженку

Президент України вважає, що віце–прем’єр Володимир Семиноженко не мав права заявляти про можливість союзу України, Росії і Білорусі. Віктор Янукович стверджує, що стратегічний напрям для України — інтеграція в Європейський Союз. «Я хотів би, щоб про це усі пам’ятали. Чи існує право на дискусію з цього питання? Для мене як для Президента — ні. Для усіх, хто представляє владу, — ні. І це категорично», — наголосив Янукович. Він повідомив, що мав розмову із Семиноженком з приводу скандальних заяв. «Уся проблема полягає у не зовсім точному висловлюванні Семиноженка. Думаю, що віце–прем’єр повинен зважати на це і на майбутнє врахувати», — цитує Януковича прес–служба Президента.

Президент поговорив із Медведєвим

Віктор Янукович провів телефонну розмову з президентом Росії Дмитром Медведєвим. Глава держави підкреслив, що, окрім співчуттів, які передавав раніше у зв’язку з терактами в Москві, він вирішив особисто висловити співчуття та солідарність із народом Росії. Сторони також обговорили співпрацю у сфері боротьби з міжнародним тероризмом, «а також інші теми двосторонньої співпраці у світлі недавнього візиту Президента України до Москви», повідомила прес–служба Кремля.

Наступного понеділка Янукович особисто побуває в Москві. Він має намір похрестити онука свого шкільного товариша. «Там же глава держави відвідає могилу свого названого батька — космонавта Георгія Берегового (герой СРСР свого часу клопотав про перегляд кримінальних справ щодо Януковича. — Ред.). Президент вшанує пам’ять людини, яка відіграла значну роль у його житті», — повідомила заступниця глави адміністрації Президента Ганна Герман.

Справа «тушок»

Щонайменше 11 суддів Конституційного Суду з 18 вважають законним формування нинішньої парламентської коаліції. Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на свої джерела. Саме такий розподіл голосів виявився на закритому засіданні КС під час рейтингового голосування щодо проекту рішення.

На місцях

У Запоріжжі завершилося тривале протистояння у таборі «регіоналів», інформує власкор «УМ» Андрій Багнюк. На 38–й сесії обласної ради депутати прийняли добровільну відставку Олександра Нефьодова. Очільник облради тривалий час намагався перебрати на себе функції голови ще й обласної організації ПР, яку очолював народний депутат Борис Петров. Амбітні зазіхання пана Нефьодова знайшли відсіч аж тепер, коли Петрова було призначено головою Запорізької ОДА. Новим головою облради обрано іншого «регіонала» — 39–річного учителя–історика Павла Матвієнка.