Мандри чупакабри

23.03.2010

Понад 30 мисливців разом із міліціонерами, рятувальниками та ветеринарами минулих вихідних вчинили облаву на загадкового чупакабру в одному з лісів у Здолбунівському районі на Рівненщині. Однак, як зазначає УНІАН, лови не дали очікуваних результатів.

Перші чутки про мертвих та обезкровлених кролів поширилися селами Здолбунівського району півтора місяця тому. Невідомого звіра відразу охрестили чупакаброю — так називали міфічну тварину, яка добряче налякала фермерів Південної Америки в середині 90–х років. До останнього часу здолбунівська чупакабра нападала лише на домашніх тварин. Та днями з невідомим звіром довелося зустрітися мешканці села П’ятигори. Ввечері жінка поверталася з роботи й помітила на дорозі силует, який спочатку сприйняла за людський. Та раптом, запевняє вона, невідоме створіння, схоже на кенгуру з головою вовка, кинулось до неї, почало переслідувати та повалило на землю. Після нападу перелякана жінка знепритомніла і півтори години пролежала в снігу, поки її не знайшли селяни.

У стані глибокого шоку від побаченого жертву чупакабри госпіталізували в районну лікарню. Від переляку в неї відняло ноги. А із сусіднього з П’ятигорами села Глинськ повідомили, що чупакабра, зістрибнувши з дерева, налякала 15–річну дівчину. Невідомий звір залишив на снігу сліди, схожі на ведмежі, які селяни навіть сфотографували. Після цього мисливці оголосили на тварину полювання, а місцеві селяни, перелякані не на жарт, тому не ризикують виходити на вулиці після настання темряви.

Офіційній науці така істота не відома, тож зоологи губляться у здогадах. Голова Товариства мисливців і рибалок у Рівненській області Ігор Бренич вважає, що на жінку міг напасти хижак — лисиця, вовк чи рись. За його словами, найвірогідніше, це могла зробити тварина, хвора на сказ. «Тиждень тому мешканців одного з сіл Дубровицького району теж налякала невідома тварина. Зрештою, на одному з подвір’їв її загриз великий собака, а непроханим гостем виявилася рись, — повідомляє Ігор Бренич. — А місяць тому в Івано–Франківській області говорили про снігову людину, яка ходить дахами. Виявилося, що це сліди рисі, яка зайшла в село через голод».

Після перших повідомлень про чупакабру в існування цього звіра у Здолбунівському райвідділі міліції мало вірили, тож від будь–яких коментарів відмовлялися. Втім після нападу на людину керівництву обласної міліції довелося зреагувати. Щоб не допустити подібних випадків, у Здолбунові створено дві пересувні групи з працівників райвідділу міліції, Головного управління МНС в області та громадськості. У районі ведуться оперативно–пошукові заходи у населених пунктах та навколо них. А тим часом працівники міліції просять мешканців Рівненщини бути надзвичайно обачними та намагатися уникати безлюдних місць.