Кому вітамінчики?

18.03.2010

Створення першої на Кіровоградщині соціальної аптеки, за словами голови облдержадміністрації Володимира Мовчана, довелося починати практично з нуля, адже ще в 2004 році всі державні аптеки області (а це 167 закладів) перейшли до власності приватної фармацевтичної компанії. Першу державну соціальну аптеку створили за ініціативою облдержадміністрації та обласної ради на базі комунального підприємства «Кіровоградфармація» — єдиного в області, яке реалізує наркотичні та психотропні препарати на законних підставах.

Крім ліків без націнки, заклад також пропонує п’ятивідсоткову знижку для ветеранів, вагітних жінок та дітей до трьох років. Асортимент ліків нової аптеки поки що невеликий, однак, як повідомила директор підприємства «Кіровоградфармація» Алла Крамаренко, аптекарі будуть вести спеціальний журнал, і кожен кіровоградець зможе замовити необхідний йому препарат. Також в аптеці можна безкоштовно виміряти артеріальний тиск, що особливо зручно пенсіонерам — не доведеться щоразу «бігти» до поліклініки.

Аптека працюватиме цілодобово й без вихідних. У майбутньому облдержадміністрація має намір відкрити такі соціальні аптеки в усіх міських та центральних районних лікарнях області.

Маргарита ДИМИТРОВА