На Хонді до чвертьфіналу

18.03.2010

Визначити переможця у двоматчевому протистоянні «Челсі» та «Інтеру» повинна була «зірка». І не важливо, де вона засвітилася: чи на футбольному полі, чи біля нього. У матчі–відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів у Лондоні найяскравіші промені виривалися з тренерської лави гостей.

Для Жозе Моуріньйо не програти на «Стемфорд Брідж» було справою честі (нічийний результат влаштовував чемпіона Італії), і напередодні гри він заявив, що продовжить серію без поразок на лондонській арені. Свого часу під керівництвом португальця «аристократи» жодного разу не програли вдома, тепер же Жозе очолює чемпіонів Італії.

Прийнявши не зовсім логічне рішення грати у три форварди, епатажний португалець поставив опонентів у «незручне становище». За словами наставника «Челсі» Карло Анчелотті, його хлопці виявилися не готовими до активних дій суперника у нападі, тож були змушені весь матч танцювати під чужу дудку.

Свідченням ігрової переваги «інтеристів» над «синіми» став гол Самуеля Ето’О під завісу зустрічі. Захисники «Челсі» проґавили камерунця, який скористався чудовим діагональним пасом Веслі Снайдера, вискочив на рандеву з третім голкіпером «синіх» Россом Тернбуллом і забив єдиний гол у матчі.

У іншому поєдинку вівторка на стадіоні «Рамон Санчес Пісхуан» у Севільї було зафіксовано вельми несподіваний результат. Місцева команда поступилася московському ЦСКА, з яким на виїзді зіграла внічию.

Із приходом на тренерський місток армійського клубу 39–річного Леоніда Слуцького (цікаво, що огрядний тренер професійно у футбол не грав) у житті «червоно–синіх» почалася нова біла смуга. На груповому етапі «коні» показали зуби «МЮ» (3:3) і вперше у своїй історії пробилися в стадію «плей–оф» Суперліги. Тепер ЦСКА перегорнув ще одну сторінку. Переможний гол японського новачка Кейсуке Хонди, який відзначився вже двічі в трь­ох офіційних матчах, подарував московським уболівальникам продовження вистави під назвою Ліга чемпіонів. Про свого наступного суперника по чвертьфінальній стадії ЛЧ вони дізнаються завтра.

Безнадійна гра «Севільї» так образила її фанів, що вони залишали трибуни задовго до фінального свистка. «Це справжнє фіаско, і ми можемо лише просити вибачення у наших уболівальників. За невдачу відповідаю тільки я», — прийняв на себе удар критиків наставник команди Маноло Хіменес.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу (повторні матчі). Результати вівторка. «Челсі» (Англія) — «Інтер» (Італія) — 0:1 (Ето’О, 78; вилучення: Дрогба, 87 («Ч»); перша гра — 1:2), «Севілья» (Іспанія) — ЦСКА (М, Росія) — 1:2 (Перотті, 41 — Нецид, 39; Хонда, 55; 1:1).