Бий свій своїх!

18.03.2010
Бий свій своїх!

Мінські українці Олег Тимченко та Олександр Матерухін атакують ворота Костянтина Симчука. (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

Позавчора «Сокіл» мав реабілітуватися за останні невдалі поєдинки проти мінської «Юності». Київські уболівальники досі пам’ятають ту лютневу гру проти мінчан, коли гості принизили чемпіонів України з рахунком 2:9. Минулого тижня суперники зіграли два стартові поєдинки серії 1/2 фіналу екстраліги, і підсумок знову виявився невтішним: наші закинули лише двічі, тоді як пропустили загалом десять шайб. Позавчора рахунок теж не порадував, і «Сокіл» таки достроково припинив виступи на міжнародній арені. Але принаймні за грою наш чемпіон білоруському не поступався.

Зі стартовим свистком «соколи» одразу пішли в атаку. Воротареві гостей Віталію Белінському довелося попрацювати, адже господарі цього разу впевнено «перекидали» білорусів, чого і близько не було в Мінську: 33 наші «постріли» в ціль проти 22 — у гостей. Кияни також менше фолили, а саме в більшості «юнаки» закинули «Соколу» купу шайб у попередніх двох зустрічах. Позавчора жодна з команд «зайвого» так і не використала, хоча під кінець третього періоду українці майже хвилину грали уп’ятьох проти трійки білорусів — ті вистояли. Основний час закінчився з рахунком 0:0.

Єдине взяття воріт, яке й стало переможним для мінчан, на першій хвилині доданого часу трапилося «на порожньому місці». Після сутички біля воріт Костянтина Симчука шайба вигулькнула на Костянтина Захарова — і син «потрійного» тренера («Юності», збірних Білорусі й України) був точним, поставивши крапку у півфінальній серії.

В овертаймі, до речі, склалася цікава ситуація: на льоду перебувало одразу семеро українців — четверо з боку «Сокола» і троє легіонерів «Юності» (Олег Тимченко, Олександр Матерухін та Дмитро Толкунов). Уже незабаром ця трійця у складі збірної України почне підготовку до чемпіонату світу серед команд першого дивізіону, що відбудеться наприкінці квітня в голландському Тілбурзі.

Уже стало відомо, що тренувальний збір почнеться 6 квітня, а 9–го та 10–го числа наша національна команда проведе в Броварах два товариські поєдинки проти збірної Польщі. 11—16 квітня «синьо–жовті» перебуватимуть у Мінську — заключний етап підготовки пройде ближче до домівки наставника, Михайла Захарова.

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. 1/2 фіналу (серії до трьох перемог). «Сокіл» — «Юність» — 0:1 ОТ (Захаров, 61; серія — 0:3), «Гомель» — «Шахтар» — 3:2 (1:2).

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Починаючи з сезону 2010/11 років, у Континентальній хокейній лізі може з’явитися перший український клуб. Позавчора на сайті КХЛ з’явилася новина про підписання між лігою та київським клубом «Будівельник», який поки існує лише на папері, протоколу про намір українців змагатися в російському турнірі. До 1 квітня «Будівельник», патронований, за чутками, олігархом Ігорем Коломойським, має представити керівництву ліги свої фінансові можливості, що є однією з основних вимог для учасників КХЛ.