Кожній сестрі по медалі

10.03.2010

Довго запрягали, але швидко поїхали українські «стріляючі лижники» під завісу чемпіонату Європи, що проходив минулого тижня в естонському місті Отепя і зібрав переважно біатлоністів «другого ешелону», не старших за 26 років. У два останні дні змагань українська скарбничка поповнилася одразу трьома нагородами вищої проби.

Гучно про себе нагадали сестри Семеренко. Для початку Валя виграла спринт. Продемонструвавши зразкову стрільбу, учасниця Олімпіади–2010 як на крилах промчала 7,5 км дистанції. Третю сходинку посіла її сестра Віта, яка через один промах на «стійці» була змушена проїхати зайві 150 метрів. Литовська спортсменка Діана Расімовічуте виявилася на 7,5 сек. швидшою за бронзову призерку.

Наступного дня сестри вирішили не створювати конкуренцію одна одній. Валентина не вийшла на гонку переслідування. Тож Вікторія, стартувавши другою, на фініші «привезла» найближчій суперниці — Катрін Хітцер із Німеччини — більше однієї хвилини. Досягти такої переваги українці допомогла вдала стрільба — в «молоко» полетів лише один із 20 пострілів, та й швидкість на лижні переможниця продемонструвала непогану — третю серед 30 учасниць.

«Валя вже має «золото», тож вона вирішила відпочити, щоб краще підготуватися до етапів Кубка світу. А мені дуже хотілося стати чемпіонкою Європи», — так пояснила сімейні домовленості Віта. Нагадаємо, золота нагорода чемпіонату Європи дає нашим біатлоністам непогані джерела державної фінансової підтримки.

Не залишились без «золота» в Отепя і наші чоловіки, точніше, юніори. Андрій Вознюк, стартувавши четвертим, через 25 секунд після переможця спринтерської гонки, росіянина Максима Буртасова, — в підсумку випередив його на півхвилини, припустившись лише одного промаху.