Фуа-гра по-українськи *

15.04.2004

      Гусячу печінку в натуральному вигляді в Україну завозять невеликими партіями з-за кордону, зокрема з Угорщини та Франції (тільки там з-поміж усіх країн Старого континенту виробляють цей визнаний у середовищі гурманів делікатес), тому елітний харч зазвичай потрапляє у рот вітчизняним владцям та багатіям. Порушити їхню монополію на гусячу печінку взялися снятинські птахівники. Очікується, що наприкінці квітня з Угорщини на Прикарпаття за вже проведеною передоплатою завезуть першу партію гусенят добового віку. Для їх комфортного проживання місцеві умільці відремонтували і переобладнали приміщення колишніх занедбаних колгоспних стаєнь.

      На повну «печінкову» потужність птахофабрика вийде навесні наступного року, довівши виробництво замороженого делікатесу до 100 тонн на рік. Уся вироблена снятинцями продукція, як запевнив директор фабрики Євген Петричко, надходитиме лише на український ринок. Коштуватиме печінка, звісно, недешево, адже відпускна ціна лише одного добового гусеняти — 90 гривень. Зате сумнівів у якості снятинської продукції, за словами керівника тамтешніх птахівників, не виникне ні в кого, адже гусей на час інтенсивного нарощування печінки годуватимуть винятково чистою вітчизняною кукурудзою, без застосування вітамінів та будь-яких домiшок.

 

* Фуа-гра — паштет iз гусячої печiнки, вишуканий делiкатес.

  • І хліб, і до хліба

    Станом на 23 травня, за інформацією прес-служби Мінагрополітики, ярі зернові та зернобобові культури з кукурудзою при прогнозі 7,3 млн. га посіяли на площі 7 млн. га, суттєво перевершивши минулорічні показники. >>

  • Японський трактор у лізинг

    Як свідчить моніторинг ринку останніх років, найбільшою популярністю в українських аграріїв сьогодні користується техніка виробництва США. І рiч не тільки в тому, що засновника всесвітньо відомої компанії «Джон Дір» наші фермери сприймають як свого рідного інженера-емігранта Івана Козу. Американська техніка справді добре зарекомендувала себе в полях України. >>

  • Аграрна арифметика

    Міністерство аграрної політики і продовольства України сформулювало ключові напрями, за якими найближчим часом відбуватиметься реформування галузі. Комплексний стратегічний план, в основу якого їх і покладено, отримав назву «3+5». >>

  • Наша риба впіймала шхуну

    Апеляційний суд Одеси минулого тижня виніс остаточне рішення про конфіскацію на користь нашої держави турецької рибопромислової шхуни ZOR та близько п’ятнадцяти кілометрів сіток — знаряддя лову. Шхуна назавжди залишається в Україні. >>

  • Росіяни хочуть солі?..

    Росспоживнагляд дозволив українському державному підприємству «Артемсіль» відновити постачання солі до Росії. Очікується, що підприємство постачатиме до Росії 170 тисяч тонн солі щороку. Росспоживнагляд повідомив Федеральну митну службу про допуск продукції з 10 травня. >>