Нова французька муза

05.03.2010
Нова французька муза

Маріон Котійяр.

Іще відтоді, як у своїх фільмах Вуді Аллен знімав переважно власних коханок і дружин, кожну актрису зі стрічок цього режисера автоматично називають його музою. Після Дайан Кітон і Міа Ферроу в довгому переліку муз Аллена опинилися й Пенелопа Крус, і Скарлетт Йоханссон, і навіть нинішня дружина президента Франції Карла Бруні. А днями до цієї когорти приєдналася «оскароносна» француженка Маріон Котійяр. Саме ця акторка, відома за фільмами «Життя в рожевому кольорі» й «Таксі», зіграє головну жіночу роль у новому проекті метра.

Ідеться про той самий фільм, зіркою якого мала стати Карла Бруні. Однак згоди від першої леді отримати не вдалося. Сама мадам Саркозі охоче взяла б участь у проекті, але, мабуть, суворий президентський протокол забороняє.

А поки Карла роздумує, Маріон уже готується до зйомок, які почнуться влітку в Парижі. Партнером Котійяр на знімальному майданчику стане комедійний актор Оуен Уїлсон. Але новий фільм Аллена буде не комедією, а романтичною мелодрамою. Деталі сюжету наразі не відомі.

Новий проект Вуді фінансує іспанська компанія «Медіапро», яка співпрацювала з ним під час зйомок фільму «Вікі Крістіна Барселона». Загалом за контрактом із «Ме­діапро» Аллен повинен зняти три фільми.