«Ню» й опера!

03.03.2010

Понад п’ять тисяч повністю оголених людей на тлі знаменитої Сіднейської опери — таку картину вчора могли спостерігати туристи, які вирішили помилуватися знаменитим «Опера хауз» о четвертій ранку. Фотосесію «ню» за участю 5200 «моделей» організував американський фотограф Спенсер Тунік, який проводить «голі» акції по всьому світу. А на таку рань черговий «хепенінг» призначили для того, щоб уникнути натовпу цікавих та не перешкоджати руху транспорту.

Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», цього разу на заклик Туніка відгукнулося вдвічі більше осіб, ніж він очікував. У «костюмах Адама і Єви» позували чоловіки і жінки найрізноманітнішого віку та форм. Одну з жінок відразу після сесії відвезли до пологового будинку, де вона успішно народила.

Колективний стриптиз було організованого з нагоди закінчення в Сіднеї дводенного фестивалю геїв та лесбійок та відзначення відкриття нового сезону в Сіднейській опері.

До речі, самого Туніка вважають дуже сором’язливою людиною. Він просить називати його не фотографом, а артистом, а групи роздягнених людей — інсталяціями.