Як у морі кораблі

27.02.2010
Як у морі кораблі

Вадим Бухкалов поки працюватиме над організацією поєдинків самотужки. (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

Усе хороше колись закінчується: найпотужніша українська боксерська промоутерська компанія припинила існування. Утворена шляхом злиття дітища Вадима Бухкалова, National Box Promotion, та проекту братів Кличків, К2 Promotions, новоутворена К2 East Promotions за три роки існування досягла чимало. Вона організовувала поєдинки своїх підопічних в Україні та за її межами, багатьом допомогла пробитись до топ–десятки світового рейтингу, мріяла й про масштабнішу діяльність.

 

Далі — самі

Але під цим брендом підкорити світ українським бійцям уже не вдасться. Позавчора на прес–конференції в Києві промоутер К2 Вадим Бухкалов оголосив про відхід братів Кличків від справ їхнього спільного дітища та подальше існування компанії під новою назвою.

«Я не буду озвучувати причини такого кроку братів — нехай вони зроблять це самі, а я вже прокоментую їхню версію», — каже пан Бухкалов. Таку ситуацію він не називає розривом, а говорить про «реорганізацію» свого утворення. Обіцяє, що й надалі займатиметься проведенням боїв за участю своїх підопічних, прагнучи підкорити міжнародний ринок.

Самі ж боксери буцімто мають чинні угоди саме з Бухкаловим і збираються продовжувати співпрацю з ним. Щоправда, під якою вивіскою, поки не відомо: контракти з колишніми спонсорами закінчилися, а нова назва компанії цілком може залежати від імені нових партнерів.

Єдиним боксером, який вирішив залишитися з Кличками, є білоруський важковаговик Олександр Устинов. Бухкалов пояснив, що контракт білорус підписував саме з братами, тоді як решта спортсменів мали угоди ще з National Box Promotion. Але Вадим додає, що не чинитиме перешкоди тим бійцям, які захочуть співпрацювати з іншими компаніями.

Новий гравець — старе ім’я

Своє бачення ситуації «УМ» розкрив колишній директор К2 Олександр Красюк. Він був відвертішим за Бухкалова в оцінці радикального кроку Кличків: «Причина не одна, їх багато. Я б порівняв ситуацію із невдалим шлюбом: спочатку був ентузіазм, а потім побут дався взнаки. Сталася проста розбіжність у поглядах».

Красюк обіцяє, що незабаром скличуть прес–конференцію, де Клички повідомлять про створення промоутерської компанії К2 Promotions Ukraine, склад її боксерів, розклад найближчих поєдинків. У планах — організація боїв у нашій країні, Грузії та Білорусі. А партнерами новоутворення, з його слів, будуть ті ж бренди, що співпрацювали з братами останнім часом. Конкретних імен боксерів, які виступатимуть під крилом нового К2, Красюк не назвав, але тонко натякнув: «Подивіться, хто з анонсованих на прес–конференцію боксерів Бухкалова пришов на неї, і зробіть висновки». Автор цих рядків помітив лише Юрія Нужненка, хоча обіцяли присутність сімох бійців, зокрема, Заура Байсангурова, В’ячеслава Узелкова, Автандила Хурцидзе.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Переговори між чемпіоном світу за версією WBC у суперважкій категорії Віталієм Кличком і росіянином Миколою Валуєвим про організацію двобою, схоже, зайшли в глухий кут. Промоу­тер «Звіра зі Сходу», горезвісний американець Донг Кінг, називає українця «жадібним» і погоджується лише на гонорар для свого підопічного в розмірі 4 млн. дол.

Кличко–старший відповідає, що Валуєв ніколи не отримував і половини цієї суми, тому він у передчутті поразки хоче «зрубити» максимальний куш у кар’єрі. Віталій назвав останню ціну, яку він може запропонувати росіянину — 2,5 млн. Якщо сторона Миколи не прийме цю пропозицію, то українець, ймовірно, 29 травня битиметься в Німеччині з непереможним кубинцем Одланьєром Солісом, який у рейтингу WBC посідає друге місце.