ХРОНІКА

06.02.2010

Олімпізм

У ніч на п’ятницю останні 27 представників української делегації прибули до Ванкувера. 19годинний переліт із Києва наші робили з пересадкою в німецькому Франкфурті, де до них приєдналися кілька біатлоністів і фігуристи Тетяна Волосожар та Станіслав Морозов. Столиця Білої Олімпіади зустріла наших весняною сонячною погодою, температурою +10 і хлібом­сіллю від української діаспори. Попри пізній час, привітати земляків до аеропорту прийшли близько 200 осіб у національних костюмах, які вручили коровай Тетяні Волосожар.

Легка атлетика

Чернівчанка Наталія Лупу виграла забіг на 800 м на турнірі в німецькому Дюссельдорфі з непоганим результатом 2 хв. 2,86 сек.

Донеччанин Максим Мазурик став другим у стрибках із жердиною на змаганнях у шведському Ґетеборзі, підкоривши скромні 5,55 м.

Футбол

Контрольні матчі. «Зоря» — «Універсітатя» (Румунія) — 1:0 (Силюк), «Дніпро» — «СКАЕнергія» (Хабаровськ, Росія) — 2:0 (Клімавічус, Белік), «Локомотив» (М, Росія) — «Марбелья» (Іспанія, Д3) — 2:0 (перший м’яч за москвичів зі штрафного забив екс­киянин Алієв).

* * *

Італія. Кубок. 1/2 фіналу (перший матч). «Рома» — «Удінезе» — 2:0 (Вучинич, Мексес).

Іспанія. Кубок. 1/2 фіналу (перший матч). «Атлетико» — «Расинг» — 4:0.

Хокей

Учора вдень стало відомо, що гравці київського «Сокола» таки збиралися вийти на вечірній матч чемпіонату Білорусі проти мінської «Юності». Спонсор клубу Сергій Тарута пообіцяв хокеїстам погасити заборгованість найближчим часом, і хокеїсти припинили страйк, оголошений напередодні (вони вже проігнорували тренування).