Остання пішла на дно

06.02.2010

Попри кращий розвиток в Україні чоловічого баскетболу, найдовше на європейській арені в цьому сезоні протримався наш жіночий клуб. Щоправда, серед панянок конкуренція в єврокубках не така гостра, як у представників сильної статі. До стадії 1/8 фіналу другого за рангом турніру дійшло київське «Динамо». Чемпіон країни — дніпропетровський «Дніпро» — нагадаємо, вибув із боротьби в 1/16.

Жіночий спорт узагалі суттєво відрізняється від чоловічого більшою вразливістю психіки спортсменок. У першій, домашній, зустрічі із грецьким «Атинаїкосом» динамівки три чверті впевнено контролювали хід гри, аж раптом примудрилися провалити останню 10хвилинку (6:19), а з нею програли й увесь матч із різницею всього в одне очко. Здавалося, гандикап дріб’язковий, але українки так і не змогли оговтатися від домаш­ньої поразки, та й, очевидно, атмосфера, створена гарячими грецькими фанами в містечку Бірон, вплинула.

«Динамо» поступалося з перших же хвилин і ближче, ніж на чотири пункти, до лідера чемпіонату Греції не підібралося. І хоча досвідчена Наталія Сильянова та молода Таїсія Бовикіна в компанії з болгарською легіонеркою Маринелою Агаларевою дуже старалися в нападі, захист підопічних Володимира Рижова­молодшого не дозволяв розраховувати на успіх. Тож тепер і «Динамо», і «Дніпро» зосередяться на битві за «золото» національної першості.

 

ТАБЛО

Єврокубок. Жінки. 1/8 фіналу (повторний матч). «Атинаїкос» (Греція) — «Динамо» (Київ) — 81:66 (24:15, 11:11, 23:21, 23:19; Уїггінс (25) — Бовикіна (19), Агаларева, Сильянова (по 13)). Перша гра — 57:56.