Відчуй себе «губернатором»

02.02.2010

Понад півтори сотні випускників вишів та студентів, які готуються незабаром отримати дипломи, взяли участь у конкурсі «Молодіжний призов у владу», організований на Вінниччині з ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Домбровського і призначений для відбору на державну службу обдарованих і перспективних молодих людей.

Відбір проводився у два тури. Після першого залишився 51 конкурсант, а після другого, на якому учасникам запропонували без попередньої підготовки написати есей на тему відомого висловлювання Джона Кеннеді «Не питай, що твоя країна може зробити для тебе, спитай, що ти можеш зробити для своєї країни», — їх кількість скоротилася ще вдвічі.

Нині заключна група учасників проекту вийшла на навчально–практичний етап, під час якого службовці державних структур та органів місцевого самоврядування ознайомлять їх з особливостями роботи влади, її структурою та правовим регулюванням. Крім того, з юнаками та дівчатами проведуть ділові та рольові ігри, їм поставлять практичні завдання, які потрібно буде розв’язати, щоб продемонструвати навички до прийняття та оцінки управлінських рішень.

На заключному етапі в рамках акції «Один день у руках молоді» п’ятеро лідерів, що одержать найвищі підсумкові рейтинги, проходитимуть стажування на посадах голови обласної дер­жавної адміністрації та його заступників, а їхні менш успішні колеги — на посадах керівників структурних підрозділів.

Для молодих людей участь у проекті матиме не лише навчальне та розвиваюче значення. Після його закінчення переможцям запропонують узяти участь у конкурсах на заміщення вакантних посад в органах виконавчої влади області.