Угорська акція виявилася «золотою»

Угорська акція виявилася «золотою»

Результат першого туру виборів на Закарпатті — перемога Віктора Януковича — виявився несподіваним для багатьох закарпатців. Адже за останні п’ять років найзахідніша область України голосувала за «помаранчевих», які в більшості країн асоціюються насамперед із європейським вектором, і на минулих виборах до ВР тут переміг блок Віктора Ющенка. А нинішня перед­виборча кампанія Януковича в краї нічим особливим примітна не була (хоча Партія регіонів таки має свою обласну газету, на відміну від БЮТ).

«Два кольори мої» — вже не хіт. Потрібен третій відтінок

«Два кольори мої»  — вже не хіт. Потрібен третій відтінок

Українці на цьогорічних виборах Президента знову проголосували за політичний поділ України за географічною ознакою. Достатньо глянути на карту електоральних уподобань, щоб зробити висновок: принципових змін у масовій свідомості не сталося. «Наш виборець — консерватор. Ще років десять така полярність в Україні зберігатиметься», — кажуть політологи. Однак відзначають позитивні тенденції: заполітизованість українців минає, вони хочуть бачити нові обличчя у владі. Але ще не готові віддати їм булаву.

«Іст–Вест» по–нашому

«Іст–Вест» по–нашому

Сьогодні, в День Соборності України, політики скажуть багато гарних слів про єдність Сходу та Заходу, про вічні цінності. І про те, що всі ми — українці. 22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки, яким Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка проголосили державну єдність. Наскільки тепер єдині «східняки» й «західняки», наскільки відмінні та що потрібно, аби «Схід та Захід були разом», з’ясовувала «Україна молода».

Всі статті рубрики