Три літери від пухлини

22.01.2010
Три літери від пухлини

Сергій Тихомиров.

Цей метод лікування онкологічних захворювань, заснований на застосуванні гомеопатичних, практично не шкідливих для організму людини, органічних кислот і барвників, екстрактів трав, застосовують у світі ось уже впродовж 15 років. Він дозволяє лікувати навіть безнадійних, з погляду офіційної медицини, хворих. А віднедавна його випробовують на собі й добровольці в Україні. В інформаційне представництво « ДСТ–терапії» онкозахворювань при Міжнародній академії біоенерготехнологій до лікаря Сергія Тихомирова в Києві звертаються в основному ті, кого лікарі виписують на симптоматичне лікування, або люди, які з тих чи інших причин відмовилися від традиційного лікування. Інакше кажучи, яким онкологи не в змозі вже чимось допомогти. Третю–четверту стадії раку, згідно з офіційною медициною, ніде у світі не лікують. Але Сергій Олександрович Тихомиров, головний лікар центру, доводить, що це не так.

Михайло Кутушов — автор методики гомеопатичного лікування, яку Тихомиров застосовує у цих випадках, є нашим колишнім співвітчизником, доктором медицини й філософії, дійсним членом Міжнародної академії авторів наукових винаходів і відкриттів, членом Європейської академії природничих наук, нині живе й працює в Ізраїлі. Він — один із керівників міжнародного Фонду ДСТ, що займається розробкою, патентуванням і впровадженням альтернативних методів діагностики й лікування раку. Представництво цієї організації ось уже два роки діє й в Україні.

 

— Як розшифрувати абревіатуру «ДСТ»?

— Дисиметруюча терапія.

— Розкажіть докладніше, на чому вона базується?

— Під впливом негативних факторів у клітині порушується білкова дисиметрія, тому виникає рак. Наше лікування спрямоване на відновлення дисиметрії і світлозаломлення в клітинах. Воно допомагає контролювати правильне самоукладання білкових структур, а також порушує харчування й дихання ракових клітин. Здорові тканини при застосуванні ДСТ–терапії не страждають. Детальніше з теорією можна ознайомитися в книгах Михайла Володимировича Кутушова. Зазначу, за оцінкою канадської корпорації «Скапас», яка проводила доклінічні дослідження й оцінку токсичності, ДСТ–препарати навіть у великих дозах у 50—70 разів менш токсичні, аніж будь–яка хіміотерапія. При цьому деякі з них у 12 разів перевищують ефективність традиційних препаратів, які використовують сьогодні в онкологічних клініках.

— Чим же ви лікуєте хворих?

— Звісно, що не променевою і не хіміотерапією. Аби витримати ці призначення, потрібно мати дуже міцне здоров’я. Його в наших пацієнтів зазвичай вже немає. Те, що застосовує офіційна онкологія для боротьби з раком, є, по суті, тупиковим шляхом. «Хімія» повністю знищує імунітет, необхідний для відновлення ослабленого організму. За перегляд схем хіміотерапії й навіть відмови від неї виступають учені США, Німеччини, Ізраїлю. Ми ж пропонуємо препарати, виготовлені з натуральних компонентів, у мікрогомеопатичних дозах, у вигляді крапель і мікрокапсул, інгаляцій і микроклізм, які пацієнт приймає в домашніх умовах.

— Що при цьому відбувається з пухлиною?

— Вона вмирає. Під час лікування частина ракових тканин перетворюється на доброякісні, а частина пожирає собі подібних. Багато чого пояснити взагалі неможливо, багато до чого ми доходимо емпіричним шляхом, дещо потребує доробки й додаткових досліджень. Робота над удосконаленням формул препаратів і найоптимальніших способів введення лікарських форм дотепер триває — в Канаді, Бельгії, Франції, Росії, Ізраїлі. Але головне — є результат. В усьому світі цим методом вилікувано понад шість тисяч людей, всі ці історії хвороби задокументовані. І що дуже важливо — за 15 років застосування методики не було ще жодного рецидиву (якщо, звичайно, хворий повністю одужував). Одночасно не хочу давати приводу й для зайвої ейфорії, адже остання стадія раку — це остання стадія. Краще піддаються лікуванню пухлини, до яких полегшений доступ препаратів: шлунок і бронхи, піхва й пряма кишка, молочні залози й простата. Завжди, звісно, краще видалити пухлину на ранніх стадіях, але тут злий жарт із людьми грає менталітет: «Поки не впаду, до лікаря не піду». На жаль, на запущеній стадії раку будь–яке порушення цілісності пухлини може перетворитися на скороплинний, агресивний процес, і чарівної палички можна не знайти.

«Зазвичай у перші два місяці лікування ріст ракових клітин припиняється»

— Де виготовляють ці диво–препарати?

— Ми ведемо активний пошук найоптимальніших поєднань препаратів і доз. Близькі до того, що скоро з’явиться внутрішньовенна форма введення, а це в десятки разів підвищить ефективність лікування. Такі досліди вже проводять. Тоді, уже при наявності інвестора, можна буде говорити й про їхню сертифікацію й застосування в Україні. Поки ж ДСТ–препарати виготовляють незначними партіями у Швейцарії й Ізраїлі й офіційно не є лікарськими формами. Вживають їх тільки добровольці, за умови підписання спеціального договору, вся динаміка лікування фіксується документально. На сьогодні створено п’ять основних препаратів і 22 додаткових, кожний з яких працює вибірково. Існує кілька схем прийому компонентів, залежно від локалізації пухлини.

— Скільки може тривати лікування?

— Буває по–різному. В основному від восьми місяців до двох із половиною років. У перші два місяці ріст пухлини зазвичай припиняється. У наступні два місяці починається її зменшення, але чітко визначити строки одужання неможливо. За два роки моєї практики таких, хто повністю б одужав, поки немає. Але багато хто з моїх пацієнтів веде досить активний спосіб життя, працює. І це при виписці з клінік на симптоматичне лікування, із украй малим прогнозом на життя.

«... Перспективи методики величезні»

— Історія кого із хворих вам особливо запам’яталася?

— Ми вже півтора року ведемо жінку із Хмельницької області з важкою формою раку молочної залози. Вона відмовилася й від операції, й від хіміотерапії. Коли хвора, пройшовши сім курсів променевої терапії, звернулася в наш центр, у неї була пухлина розміром 25 квадратних сантиметрів і величезний, до шести сантиметрів у діаметрі, метастаз у пахвовий лімфовузол. За час лікування пухлина зменшилася практично вдвічі, лімфовузол — до 2,5 сантиметра в діаметрі. А далі ми спостерігали просто дивну річ. Після того як із нами став співпрацювати перший віце–президент Міжнародної академії біоенерготехнологій Анатолій Бойко, який на прохання хворої почав впливати на пухлину й на лікарські препарати своєю потужною енергетикою, вона стала зменшуватися просто на очах. Уже після першого сеансу — на чотири міліметри, через п’ять днів — ще на півтора сантиметра. Лімфовузол став завбільшки усього в один сантиметр. Показник онкомаркера впав із 26 до 21. Весь цей час жінка працює й почувається практично здоровою.

Таких унікальних випадків поліпшення стану я міг би назвати чимало. Наприклад, нам практично вдалося зупинити розвиток і навіть зменшити вторинне злоякісне ураження печінки, розміри якого перевищували 264 квадратні сантиметри! Це як голова дорослої людини. Печінка пацієнтки була уражена меланомою на 85 відсотків. З нашою підтримкою жінка живе вже два роки.

Півтора року нашим пацієнтом є юнак із неоперабельною пухлиною головного мозку, що досягала 36 кубічних сантиметрів. У нього було перекошене обличчя, він практично не ходив. На щастя, хвороба відступає.

А недавно російські онкологи на свій страх і ризик, на прохання родичів, увели внутрішньовенно препарат на основі органічних кислот безнадійно хворому з Тамбова. Є офіційний висновок, що через три тижні ріст пухлинних тканин у нього припинився. Чоловік піднявся на ноги й почав виходити на вулицю.

Загалом перспективи методики величезні. Але для того, щоб вона стала загальнодоступною, потрібно зламати стереотипи й підходи до організації допомоги онкохворим. Потрібно розвивати мережу реабілітаційних центрів і центрів альтернативного лікування, розвивати й фінансувати нові напрями. Тільки в Україні щорічно вмирає від раку така кількість людей, яка рівнозначна кількості населення невеликого міста. Це страшно. Радує тільки одне — у світі все більше вчених і практиків звертаються до методики доктора Кутушова. А це означає, що ми на правильному шляху. До речі, Ванга передбачала, що ліки від раку буде винайдено на початку XXI століття. Дуже хочеться вірити, що це саме вони! Але скільки ще часу мине, щоб уся медична система працювала на один результат — на те, щоб урятувати життя людини? Відповіді на це запитання в мене поки що немає.

— Однак, що можно зробити, щоб наблизити цей час? Що потрібно, аби методика ДСТ–терапії ширше впроваджувалася в Україні?

— При сприянні влади й інвесторів методика може бути визнана українською розробкою. Оскільки реалізувати проект в Україні (для всього світу!) тут коштує всього три мільйони доларів, — каже Сергій Тихомиров. — Для порівняння: у Росії цей же проект обійдеться у вісім мільйонів доларів, а в Ізраїлі — 56. Реалізувати — значить, пройти всі обов’язкові державні щаблі реєстрації, довести вже не гомеопатичні, а лікарські препарати до аптек і онкоклінік. Поки ми активно шукаємо інвестора. Шкода, на державному рівні новий метод лікування нікого не цікавить, хоча книги М. В. Кутушова лежать на столах у багатьох «сильних світу цього», у тому числі у Прем’єр–міністра.

  • Пігулка не допоможе…

    Протистояння навколо можливої ліквідації Вінницького обласного протитуберкульозного диспансеру №2 відбувається у кількамісячному вимірі. Працівники диспансеру просять передати з обласної комунальної власності у міську цілісний майновий комплекс, щоб і майно, і приміщення залишились на місці, а колектив працював там і надалі. Вони згодні на реорганізацію чи оптимізацію, аби лише тубдиспансер не ліквідували. >>

  • Не лікують, а вбивають

    До 30% антибіотиків орального застосування продаються у США за неправильно виписаними рецептами. Помилкова діагностика на невідповідний рецепт на антибіотики є головною причиною виникнення резистентної стійкості мікроорганізмів на антибіотики, випливає з дослідження, результати якого подані в «Журналі Американської медичної асоціації» (Journal of the American Medical Association). >>

  • Чіпкий, як кліщ

    Кліщі вже прокинулися, активізувалися і готові атакувати. Під прицілом їхніх укусів — не лише любителі влаштовувати пікніки в лісі, а й ті, хто звик просто прогулюватися в міському парку чи сквері. Лікарі звертаються увагу, що з кожним роком кількість людей, яких покусали кліщі в місті, зростає. >>

  • Смертельний бізнес

    «Хворіти сьогодні особливо дорого, навіть не враховуючи вартості ліків, на звичайний похід у поліклініку зараз потрібно викласти мінімум 300 гривень», — такими враженнями діляться між собою українці в бесідах те-а-тет, такими повідомленнями нині завантажена чи не вся інтернет-мережа. >>

  • Провал операції, або Як вижити в котлі медреформи?

    Улюблений вітчизняний спосіб заговорити тему: спростовувати неіснуюче або почати планувати давно існуюче. Триває п’ятий рік експерименту з реформи охорони здоров’я у пілотних регіонах країни: на Вінниччині, Дніпропетровщині, Донецькій області (там зараз не на часі) та Києві. І що ж маємо реально? >>