Тигр живий, але огризається слабо

19.01.2010

Ще зовсім недавно ці два клуби фігурували серед головних претендентів на перемогу в чемпіонаті, паралельно захищаючи честь України в єврокубках. Однак перипетії в донецькому колективі буквально за день перетворили володаря «срібла» минулого чемпіонату на одну з найбідніших команд ліги, яку залишили всі легіонери. На що донеччани можуть розраховувати в ігровому плані, виступаючи в ослабленому складі, і мала дати відповідь суботня гра проти маріупольців.

Вона показала, що про чемпіонські плани «тиграм» доведеться забути принаймні на деякий час. Зусиль учорашніх дублерів та тих кількох виконавців, що вирішили залишитися в команді, було замало для гри на рівних з «Азовмашем». Після першої чверті підопічні Валерія Плеханова програвали дев’ять очок, і надалі цей відрив лише зростав. Гості легко виграли матч із 19–очковим відривом, навіть не випускаючи на майданчик свого лідера — американського форварда Еріка Деніелза.

«Жоден тренер, який опиниться в моїй ситуації, за три дні не створить команду, що могла б на рівних зіграти проти маріупольців. Але ми показали, що не будемо хлопчиками для биття», — каже Валерій Плеханов. Наставник, який одночасно буде й президентом «Донецька», вірить у майбутнє своєї команди. А тренер чемпіонів Андрій Підковиров, у свою чергу, говорив про втому його підопічних, яка завадила гостям показати всю силу.

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Суперліга. «Донецьк» — «Азовмаш» — 79:91.

Кубок Суперліги. 1/8 фіналу (повторні матчі). «Політехніка» — «Миколаїв» — 83:74 (перший матч — 78:89), «Будівельник» — «Говерла» — 82:58 (91:62), «Кривбас–баскет» — «Ферро» — 67:78 (66:85).

* * *

ЖБЛ. 13–й тур. «Козачка» — «Орлан» — 98:56, «Південна Пальміра» — «Політех» — 97:85.

Лідери: «Динамо» — 20 (10 матчів), «Дніпро» — 19 (10), «Козачка» — 18 (11).

* * *

НБА. «Денвер» — «Юта» — 119:112 (Фесенко «Ю» не грав).

 

А ТИМ ЧАСОМ...

У суботу відбулося жеребкування жіночих та чоловічих відбіркових турнірів до чемпіонату Європи 2011 року.

Чоловіча збірна України потрапила до групи В, де змагатиметься з Македонією, Великою Британією, Боснією та Угорщиною, знайомою по «пульці» за право збереження прописки в дивізіоні А. До фінального турніру, який відбудеться у вересні наступного року в Литві, потраплять переможці трьох груп та дві найкращі команди з других позицій. Ще шість команд претендуватимуть на останню путівку до фіналу, яку розіграють в додатковому турнірі.

Перший матч наші хлопці проведуть 2 серпня вдома проти Македонії.

Нагадаємо, що збірна досі не має голов­ного тренера. Його ім’я ФБУ обіцяє назвати 15 лютого.

Легші суперники будуть у дівчат, які потрапили до групи зі словачками, німкенями та британками. До фіналу, який пройде в Польщі, потраплять по дві найкращі команди з кожної групи, яких є чотири.

«Нам випали прохідні суперники, у яких треба вигравати. Узагалі з жеребом пощастило і нам, чоловічій збірній», — каже лідер національної жіночої команди Олександра Горбунова, яка віднедавна виступає за «Дніпро».