Омельченко очолив ПП

12.01.2010

У неділю на своєму з’їзді в Миколаєві Партія правозахисту визначалася, хто нею надалі керуватиме й куди поведе. Абсолютна більшість делегатів, які представляли регіональні осередки ПП з усієї України, висловилися за обрання головою партії екс–БЮТівця Григорія Омельченка та підтримку на нинішніх президентських виборах Віктора Ющенка.

«Більшість чле­нів нашої політичної сили — це професійні правники: колишні адвокати, судді, прокурори, — зазначив у коментарі «УМ» новообраний голова партії. — Усі вони добре розуміють необхідність негайного реформування вітчизняного законодавства з метою його приведення до європейських норм. Кому ж, як не цим людям, знати, як нині працює вітчизняна правоохоронна система, суди? Далі так тривати не може. Нам добре відомі ініціативи Президента, і ми їх однозначно підтримуємо».

Григорій Омельченко також означив шляхи подальшого розвитку партії. Зокрема, його політична сила має намір узяти участь у виборах до місцевих рад у травні 2010 року та наступних парламентських виборах. А за п’ять років — і у виборах Президента. Відтак партійці вимагатимуть від Верховної Ради ухвалити зміни до виборчого законодавства, якими б запроваджувалася мажоритарна система виборів на місцях, відкриті списки на виборах до головного законодавчого органу країни, обмеження депутатської недоторканності та внесення змін до Конституції, розбалансованої внаслідок реформи 2004 року.