«Регіони» готують «майдани»?

12.01.2010

Пам’ятаючи гіркий досвід 2004 року, цього разу Партія регіонів заздалегідь «забила місце» для поствиборчих вуличних акцій. Як повідомляє «Українська правда», прихильники Віктора Януковича подали заявки на проведення масових акцій у Києві в наступні кілька днів після голосування 17 січня. «Але майданного настрою у нас немає», — запевнив «УП» співрозмовник у київській організації ПР.

Раніше інформацію про підготовку «регіоналів» до масових акцій поширив політичний аналітик піар–групи Polittech, лояльної до БЮТ. Зокрема, йшлося про заявки на вулиці Грушевського (біля Кабміну та Верховної Ради), площу Лесі Українки (біля Центрвиборчкому), Європейську, Михайлівську, Софіївську площі та майдан Незалежності. Водночас у столичному осередку ПР стверджують, що дозволу проводити акцію на Майдані київська влада не дала.

Тим часом голова виборчого штабу Юлії Тимошенко Олександр Турчинов радить представникам Партії регіонів «не балуватися у ці справи». «Готує акції (протесту) заздалегідь той, хто готується програвати», — зауважив Турчинов в ефірі телеканалу ТВі. І запевнив: щойно громадяни виявлять порушення або спроби фальсифікувати результати виборів, як вийдуть на «справжній Майдан» — захищати свій вибір. «Штучні майдани неможливі, це буде нещиро і нерезультативно», — переконаний Турчинов.