Хоч і маскувалися, але попалися

Хоч і маскувалися, але попалися

Нагадаємо, це криваве жахіття сталося в селі Геронимівка Черкаського району. Тоді нападники пограбували пошту, вбивши 60–річного інкасатора й забравши 300 тисяч гривень пенсії, котру чекали пенсіонери в десяти навколишніх селах. Як повідомила «УМ» прес–секретар обласної міліції Наталя Таран, під час перевірки двох молодиків 1981 і 1979 року народження, затриманих за підозрою у скоєнні вбивства таксиста, правоохоронці встановили їхню причетність ще до двох тяжких злочинів: напад на інкасаторський автомобіль в Руській Поляні та пограбування пошти в Геронимівці. Про це беззаперечно свідчили речові докази, вилучені вдома в одного із затриманих.

Поцупили Новий рік...

Поцупили Новий рік...

У Маріуполі міліціонери затримали двох зловмисниць, які намагалися викрасти прикраси з міської новорічної ялинки, що на майдані Ленінського комсомолу. Дівчата не знали, що головний святковий символ був під охороною. За словами начальника міліції громадської безпеки Приморського райвідділу міліції Романа Глущенка, приблизно о пів на другу ночі оперативний черговий на моніторі відеоспостереження побачив, як дві дівчини старанно знімають іграшки з ялинки. А вже через декілька хвилин порушниць затримали й доправили до райвідділу.

ЄДАПС без корита

ЄДАПС без корита

31 грудня 2009 року закінчилася дія угоди між консорціумом «ЄДАПС» і Міністерством внутрішніх справ на виготовлення закордонних паспортів на держзамовлення. Нову угоду на 2010 рік Кабмін з «ЄДАПС» не підписав, адже, на думку урядовців, держава здатна самостійно забезпечити виготовлення документів: від паспортів до водійських прав та техталонів. Про такий розвиток подій учасникам було відомо ще три місяці тому. Втім одразу після святкування нового року, в понеділок, «ЄДАПС» виступив із заявою, в якій звинуватив уряд у розтраті грошових коштів, передбачених на виготовлення паспортів. Це більш ніж дивно, якщо врахувати, що виготовлення тих же закордонних паспортів — тепер уже не головний біль «ЄДАПСу». Адже скандально відомий консорціум, діяльність якого ставала предметом розгляду на засіданні Ради нацбезпеки і оборони більше року тому (тоді посадовці секретаріату РНБО відкрито назвали «ЄДАПС» фактичним монополістом, а Служба безпеки за окремими фактами навіть порушувала кримінальні справи), тепер нарешті прибрали від «солодкого» державного «корита».

Всі статті рубрики