Міс прибутковість

06.01.2010
Міс прибутковість

«На Сандру» глядачі в кіно йдуть охоче. (Фото з сайту www.theplace.ru.)

2009 рік для Сандри Буллок завершився непогано. По–перше, 45–річна «Міс Конгеніальність» виграла суд за право опіки над своєю падчеркою, дочкою її чоловіка Джессі Джеймса та порномоделі Джанін Ліндемалдер. А по–друге, Сандра стала першою жінкою за останні десять років, яка очолила рейтинг найприбутковіших кіноакторів.

Такий список щороку складає компанія «Квіглі паблішинг» за результатами опитування керівництва кількасот кінотеатрів США. Востаннє представницею прекрасної статі, яка принесла кінотеатрам найбільше прибутку, була Джулія Робертс у 1999 році. До неї рейтинг двічі очолювала Джулія Ендрюс — у 1966–му і 1967–му. Після цього актори–чоловіки збирали значно більшу касу, ніж актриси.

Як повідомляє американська преса, Буллок піднялася на верхівку рейтингу передусім завдяки касовому успіху романтичної комедії «Пропозиція», де зіграла головну роль. Цей фільм у світовому прокаті заробив 315 мільйонів доларів, причому глядачі йшли саме «на Буллок». Успішною виявилася і спортивна драма «Невидимий бік», світова прем’єра якої відбулася 20 листопада, — тільки у США стрічка зібрала 193 мільйони.

Друге місце у рейтингу найприбутковіших акторів–2009 за версією «Квіглі паблішінг» посів Джонні Депп, який очолював список у 2006–2007 рр. Третім став Метт Деймон, за ним іде Джордж Клуні, а замикає п’ятірку Роберт Дауні–молодший — виконавець головної ролі у фільмі «Шерлок Холмс», що стартував у світовому прокаті 25 грудня й побив рекорди касових зборів на західне Різдво.