Платіть, бо збанкрутуємо!

Платіть, бо збанкрутуємо!

Позавчора Україну ледь не втягнули до чергової російсько–європейської паливної війни — на цей раз нафтової. Москва вперше використала так званий меморандум про механізм раннього попередження — і повідомила країнам ЄС про можливе припинення транзиту нафти через територію України до Словаччини, Угорщини та Чехії. Мотивація — мовляв, Україна намагається змінити умови транзиту своєю територією і тому з’явилася загроза перекритого вентиля. Заява викликала гостру реакцію з боку Словаччини, але вже вчора ввечері компанії «Укртранснафта» та російська «Транснєфть» оприлюднили спільну заяву: сторони про все домовилися і небезпеки порожньої труби не існує. Домовленість підкріпила телефонна розмова міністра міністра палива та енергетики України Юрія Продана зі своїм російським колегою Сергієм Шматком.

Університети назвали фаворитів

Університети назвали фаворитів

З метою вивчення громадської думки напередодні президентських виборів 2010 року Всеукраїнська асоціація політичних наук провела загальнонаціональне експертне опитування науково–педагогічної еліти та студентського середовища всіх регіонів України. Як повідомив «УМ» керівник асоціації, доктор політичних наук Валерій Бебик, у соціологічному дослідженні взяли участь 1035 викладачів суспільно–політичних дисциплін, науковців і студентів із 24 вищих навчальних та науково–дослідних закладів України — Київського, Донецького, Львівського, Харківського, Дніпропетровського, Волинського, Східноукраїнського (Луганськ), Чернівецького, Вінницького, Запорізького національних університетів, Національної академії державного управління (Київ), Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова, Сумського педуніверситету, Херсонського державного університету, Карпатського університету ім. А. Волошина (Ужгород), Запорізької державної інженерної академії, Вінницького технічного університету, Одеської національної академії зв’язку ім. О. Попова, інших ВНЗ Києва, Хмельницького, Дніпропетровська, Луцька, Горлівки. Серед опитаних — 19,9% доктори і кандидати наук, 16,5% — магістри та спеціалісти, 28,2% — бакалаври, 35,4% — студенти з неповною вищою освітою.

У Юлі немає «жареного»

У Юлі немає «жареного»

Декларація про доходи Юлії Тимошенко фігурувала вже в десятках анекдотів, однак глава уряду знаходить усе нові способи пояснити, як їй вдається за 386 тис. грн. (офіційний прибуток 2008 року) мешкати в розкішному маєтку в Кончі–Заспі, щодня міняти сукні, не рахуючи інших повсякденних витрат. На вчорашній прес–конференції, підсумковій у 2009 році, Юлія Володимирівна таки почула очікуване пряме запитання: чому в її декларації у графі «виплата за договорами найму» стоять прочерки, хоча Тимошенко орендує величезний будинок у найдорожчому передмісті столиці. Пані Прем’єр ухилилася від відповіді й запропонувала журналістам шукати відповідь на це запитання у... суді.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики