ХРОНІКА

23.12.2009

Шахи

Українець Василь Іванчук став срібним призером чемпіонату Європи зі швидких шахів, що завершився в Варшаві. У змаганнях за швейцарською системою виступали 696 шахістів. Із 13 партій у польській столиці львів’янин поступився лише в одній — росіянину Володимиру Малахову, який і виграв турнір.

Футбол

Донецький «Шахтар» придбав у бразильського клубу «Васко да Гама» 19–річного атакувального півзахисника Алекса Тейшейру. Сума трансферу склала шість мільйонів євро, а контракт укладено на п’ять років.

* * *

Товариський матч (Кувейт–Сіті). «Казма» (Кувейт) — «Барселона» (Іспанія) — 1:1 (Дафеері, 90 — Кркич, 82).

Дмитро Чигринський зіграв перший тайм.

* * *

Днями в Києві завершився останній етап навчання групи тренерів професіональних команд за програмою «ПРО»–диплом УЄФА, який проводить Центр ліцензування Федерації футболу України. Відповідні дипломи, які дають право тренувати команди будь–якого рівня, отримали фахівці з Азербайджану, Литви, Узбекистану, Молдови, а також відомі українці: Ілля Близнюк, Сергій Пучков, Михайло Стельмах, Сергій Ковалець, Юрій Максимов, Олег Лутков, Віктор Гришко, Андрій Гусин.

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Грифони» — «Говерла» — 72:76, «Політехніка» — «Пульсар» — 86:54.

Кубок суперліги. Група В. «Дніпро–Азот» — «Кривбас–баскет» — 70:94.

Хокей

НХЛ. «Піттсбург» — «Нью–Джерсі» — 0:4 (Федотенко «П» — 16.04, 2 кидки, «–1»), «Торонто» — «Баффало» — 2:3 ОТ (Понікаровський «Т» — 13.50, 3 кидки, «–1»).

Теніс

Позавчора ввечері в Києві відбувся виставковий турнір за участю колишніх і нинішніх зірок. На корт виходили Каролін Возняцьки з Данії, білоруска Вікторія Азаренко, іспанці Давид Феррер і Томмі Робредо, росіяни Анна Курнікова та Євген Кафельников, українець Андрій Медведєв.

Біатлон

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак назвав очікуваним і задовільним виступ нашої збірної на етапі Кубка світу в Словенії. «Підготовку до Олім­пійських ігор ми не форсуємо — все йде за планом. Спортсмени перебувають у гарній формі, хіба що перехворіла Віта Семеренко», — з оптимізмом дивиться в майбутнє керівник нашого біатлону.