Українсько–польські квіти

15.12.2009
Українсько–польські квіти

(Рейтер)

Учора в столиці України відбувся захід, який ще на один крок наблизив нас до фінальної частини континентальної футбольної першості 2012 року. Тут презентували логотип та гасло Євро–2012, яке є найголовнішою метою нашої країни у найближчі роки. Після п’ятничного підтвердження в УЄФА права чотирьох українських міст приймати матчі фінальної частини турніру понеділкова презентація проходила в особливо радісній атмосфері.

Отже, символом турніру стала стилізована квітка з двома гілочками та великим бутоном, яку при бажанні можна порівняти з українським гербом. Нижні дві розквітаючі гілки мають кольори українського (синьо–жовтий) та польського (червоно–білий) прапорів. Центральний бутон, найвищий, виконаний у формі футбольного м’яча. При розробці логотипа закордонні автори зважали на спільні українсько–польські мотиви в народному мистецтві, які вони спробували внести у свою роботу. Гаслом турніру стали слова «Творимо історію разом».

У презентації логотипа та слогана турніру взяли участь Президент України Віктор Ющенко, президент УЄФА Мішель Платіні та керівники футбольних федерацій України та Польщі — Григорій Суркіс та Гжегош Лято. «Такий символ буде легко впізнаваний уболівальниками, а девіз свідчить про те, що ми здивуємо світ», — так оцінив керівник польського футболу нове обличчя турніру під час відкриття.