НОВИНИ ПЛЮС

09.12.2009

Вибори–2010

Київський апеляційний адміністративний суд зобов’язав Центральну виборчу комісію відмінити своє рішення про призначення на посаду секретаря окружної виборчої комісії №188 у Херсонській області представника кандидата у президенти Віктора Януковича замість представника кандидата Віктора Ющенка. Як пояснив Андрій Парубій, довірена особа Ющенка у ЦВК, призначення секретаря порушило паритетність у представництві усіх кандидатів на керівних посадах в ОВК.

Гроші будуть

Незважаючи на відсутність бюджету–2010, проблем із фінансуванням проведення виборів не буде. «Виборчий процес у нас буде профінансований незалежно від того, що бюджет не прийнятий», — заявила представник Мінфіну Лариса Хомутова під час семінару–наради з питань фінансового та матеріально–технічного забезпечення підготовки та проведення виборів. За її словами, якщо бюджету не буде, Мінфін затвердить тимчасовий розпис фінансування державного бюджету на 2010 рік.

Довірені

Довіреними особами кандидата у президенти Юлії Тимошенко на Львівщині стали професори, журналісти, письменники, які працюють у вищих навчальних закладах. Народний депутат від БЮТ Степан Курпіль, відповідаючи на запитання журналістів, чому більшість довірених осіб є представниками вишів, пожартував, що так у Тимошенко борються проти «проффесора», передає зі Львова кореспондент «УМ» Руслан Заєць. Тим часом громадськість стурбована: чи, бува, студенти не стануть заручниками передвиборчої агітації з боку своїх викладачів?

Вона стрижеться

Юлія Тимошенко планує змінити образ. Перукар Олена Сєдих розповіла газеті «Факти й коментарі», що перехід на новий імідж буде дуже плавним. «Це буде, я б сказала, еволюція, а не революція образу», — зазначила Сєдих.

Противсіх агітує пам’ятниками

Прибічники кандидата­ у президенти Василя Противсіх розвісили на декількох пам’ятниках у Києві шалики з написами «Проти всіх». Обкуталися монументи Михайлу Грушевському, Олександру Пушкіну, Леоніду Бикову, засновникам Києва. На питання, чому прибічники кандидата повісили шарф на пам’ятник Пушкіну, він сказав: «Пушкін — це великий світовий поет».