«Прем’єром я не буду»

09.12.2009
«Прем’єром я не буду»

Віктор Ющенко: я не буду в інтригах. (Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА.)

Віктор Ющенко відхрестився від керівництва Кабінетом Міністрів, відповідаючи на запитання про таку можливість у випадку президентства Віктора Януковича. Про це Ющенко сказав у ефірі ICTV, реагуючи й на закид про те, що між Ю. і Я. існує домовленість про співпрацю, яка передбачає, що голова Партії регіонів стане гарантом, а нинішній Президент очолить уряд.

«Я відверто хочу вам сказати: Прем’єр–міністром я не буду», — наголосив Президент. Він попросив політиків заспокоїтись і не поширювати плітки. «Я українець, я не хохол, і хочу сказати твердо і ясно: в інтригах з тими силами, які не працюють на Україну, я ніколи не був і ніколи не буду», — підкреслив Ющенко.

При цьому В. Ю. певен, що не буде Прем’єром, бо сам переможе на виборах. «Я хочу, щоб ви повірили моїм словам, я самодостатній у боротьбі. Якщо я нації викладаю те, від чого я горю і страждаю, якщо нація це зрозуміє і підтримає — я поклонюся й слугуватиму їй кожною клітинкою», — зазначив Віктор Ющенко.

Президент нагадав, що переговори, у тому числі й про розподіл посад на найвищому рівні, проводили БЮТ і Партія регіонів. «Сьогодні мотив один, є два крісла, які розігруються, — президентське і Прем’єр–міністра. Якби була гарантія на прем’єрське крісло одному з них двох на десять років, ми б із вами отримали авторитарну модель уже за декілька тижнів. А так гарантувати прем’єрство неможливо в цих умовах, і вони вимушені йти змагатись за приз», — пояснив Ющенко.