Слідство копає чи закопує?

Слідство копає чи закопує?

Ще 20 жовтня, звітуючи у Верховній Раді про справу щодо розбещення дітей посадовцями «Артека» та народними депутатами, Генеральний прокурор Олександр Медведько заявляв, що у «двомісячний термін ми приймемо законне рішення у цій кримінальній справі». Втім не тільки матір постраждалих дітей та її адвоката, а й народного депутата Григорія Омельченка «тєрзают смутниє сомнєнья», що найближчим часом слід­ство зробить якісь висновки щодо цієї справи. Навпаки, є підозри, що справа навмисно «гальмується», вважає Григорій Омельченко. За його словами, якби у справі не фігурували політики, вже були б затримані всі підозрювані, і слідство могло бути завершене максимум за півтора місяця. Відтак народний депутат погрожує оприлюднити докази, які є таємницею слідства. «Це і свідчення осіб, і документи, і слідчі дії... Це докази конфіденційного, оперативного характеру, — і я піду на цей крок, розголосивши дані, що є під грифом «цілком таємно», — запевняє депутат.

Залив очі горілкою

Залив очі горілкою

У селищі Верхнячка загинули дві молоді жінки — 24 та 28 років, яким ще було жити й жити, тільки через те, що 23–річний бовдур із міста Христинівка добряче залив горілкою очі та сів за кермо. Як розповів «УМ» речник Черкаського обл­управління ДАІ Володимир Ліщенко, жінки їхали на велосипедах краєм проїжджої частини у попутному напрямку, коли на них налетіли «Жигулі», за кермом якого був нетверезий водій. Від отриманих тяжких травм обидві велосипедистки померли на місці ДТП. А винуватець трагедії зник із місця пригоди.

А у нас на селі нова «валюта»

А у нас на селі нова «валюта»

На Черкащині втрачає свої позиції віками популярна серед сільського люду «валюта» — півлітрова пляшка самогонки. Їй у потилицю дихає «косяк»: черкаські правоохоронці задокументували випадок розрахунку за виконану роботу з допомогою наркотику. Як розповіли «УМ» у прес–службі обласної міліції, у селі Валява Городищенського району міліції вдалося затримати молодого чоловіка, який переплутав гривні з марихуаною.

Грабіжник на унітазі

Грабіжник на унітазі

Щось неладне перед п’ятою годиною ранку на об’єкті, який перебував під його охороною, помітив сторож івано–франківського церковного видавництва «Нова зоря». Наряд міліції, що прибув за його викликом, відразу помітив у кількаповерховому офісі «свіжі» сліди — з відкритого сейфа та скриньки для пожертв зникла чимала сума грошей. Правоохоронці інтуїтивно відчували присутність непроханого нічного візитера у видавничому комплексі, проте знайти його ніяк не вдавалося. Виручив чутливий ніс службового пса Міки.

Всі статті рубрики