НОВИНИ ПЛЮС

04.12.2009

Гроші на грип

Учора Верховна Рада вдруге не змогла подолати вето Президента на закон про виділення 1 млрд. грн. на боротьбу з грипом («за» — 228 депутатів, потрібно 300 голосів). Натомість парламентарії 416 голосами ухвалили в першому читанні закон про виділення на боротьбу з епідемією грипу 200 млн. грн.

СБУ розслідуватиме голод у Росії

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко виступив за проведення розслідування справи про геноцид українців — Голодомор 1932—33 років — на території Росії. Про це він заявив в ефірі одного з харківських телеканалів. Керівник СБУ пояснив, що на етнографічній карті слов’янства, виданій професором Тимофієм Флоринським у 1906 році, як райони компактного проживання українців (названих малоросами), показані територія нинішньої України, а також Воронезька і Саратовська області, середня й нижня Волга, Північний Кавказ і Кубань, що належать до території Російської Федерації.

«Круті» доплати від Кабміну

Кабінет Міністрів проголосував за доплату в розмірі 10 тисяч гривень до надбавки, яка встановлюється до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної соціальної допомоги особам, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Згідно з постановою уряду від 2 грудня, таку надбавку отримуватимуть Герої України, Герої соціалістичної праці, Герої Радянського Союзу, повні кавалери орденів Слави й Трудової слави, особи, нагороджені чотирма і більше медалями «За відвагу». Досі розмір цієї надбавки становив 158 гривень.

Також Кабмін із 1 листопада підвищив пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій, повідомила Юлія Тимошенко.