ЦИТАТИ ТИЖНЯ

04.12.2009

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр України
— про потребу консолідації націонал–демократів і свої симпатії в другому турі виборів:

— ...І так, як у 2004 році, якщо ми не знайдемо сили і можливості об’єднати весь національно–патріотичний і демократичний вибір України, поновити і подарувати знову цим святим людям, які будують Україну і вірять у її світле майбутнє, нову віру і надію, якщо ми того не зробимо, ми будемо набагато слабкішими, ніж ті кола, які прагнуть сьогодні реваншу... Я особисто можу впевнено сказати: хто б із кандидатів [демократичного табору] у першому турі не переміг, я підтримаю завжди. Моя позиція буде такою ж послідовною, як на виборах 2004 року.

(Tymoshenko.ua)

 

Віктор Ющенко,
Президент України
— про відмінності між своїми основними суперниками на виборах:

— Ідеологічної різниці між Тимошенко і Януковичем не існує. Це ті самі яйця, тільки вид збоку.

(«Інтер»)

 

Інна Богословська,
кандидат у президенти України
— про правдивість соціологічних рейтингів:

— Щодня росте число тих, хто не визначився зі своїм вибором. Соціологи самі визнають, що зі 100 запропонованих анкет відповідають тільки на 35, тобто 65 осіб відповідати відмовляються... Українці тримають велику дулю в кишені, і ці вибори можуть виявитися величезним сюрпризом для всіх.

(«Коммєр­сант–Україна»)

 

Анатолій Гриценко,
кандидат у президенти
— про потребу наведення порядку в країні:

— Країні треба показати, що такі потвори, як зваричі й лозинські, будуть довічно співати в тюремному хорі або шити марлеві пов’язки.

(УНІАН)

 

Володимир Казарін,
перший заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації
— про те, чому в 2017 році Чорноморський флот Росії не зможе вийти з Севастополя:

— Дехто каже: 17–й рік, вихід флоту... Дорогі друзі! Чорноморський флот у розумінні старому з Севастополя вже пішов. Якщо ЧФ залишиться в нинішньому стані, то в 2017 році своїм ходом залишити Севастопольську бухту зможе тільки великий десантний корабель «Азов». Він буде єдиним, у якого буде тільки дворазове вичерпання ресурсу мотора, корпусу та іншого. У решти [суден] — три–чотириразове вичерпання цих ресурсів буде, вони просто не вийдуть з бухти, тому що їм уже не можна виходити у відкрите море.

(«Е–Крим»)