Надії, що жевріють

27.11.2009
Надії, що жевріють

Івіца Олич урятував керманича «Баварії» Луї ван Галя від відставки. (Фото Рейтер.)

Позавчора ще три команди могли забронювати собі місця в наступній стадії Суперліги — за тур до фінішу групового раунду. Утім усі матчі середи завершилися так, аби 8 грудня глядачам не було нудно дивитися зустрічі, в яких суперники не мали б турнірної мотивації.

Для збереження інтриги у квартеті А необхідний підсумок мали зафіксувати в обох матчах. І «Баварія» таки спромоглася вимучити домашню перемогу над відвертим аутсайдером із Хайфи. Лише «Маккабі» й «Дебрецен» з–поміж учасників групового турніру досі не набрали жодного очка, а ізраїльтяни в п’яти іграх навіть не забили жодного м’яча.

Єдиним голом у господарів відзначився форвард Івіца Олич — хорват був найспритнішим на добиванні. «Сподіваюся, тепер наші невдачі залишилися позаду, й до Різдва ми виграємо всі матчі», — оптимістично заявив Олич. Наш Анатолій Тимощук вийшов на заміну замість героя двобою на 81–й хвилині. А рухатися вперед «Баварія» буде з новим президентом – Франц Бекенбауер у день матчу заявив, що після 15 успішних років на посаді подає у відставку, аби дати дорогу молодшому. Кайзер Франц бачить своїм спадкоємцем Улі Хеннеса, генерального менеджера клубу.

Міг зіпсувати радість мюнхенцям «Юве», але програв у Бордо. До цього туринці пропустили всього один гол у чотирьох матчах, а тут — одразу два. Чемпіони Франції виграли четвертий поєдинок турніру поспіль і гарантували собі перше місце у квартеті. Аби пройти до 1/8 фіналу, італійцям за два тижні потрібно не програти вдома «Баварії», інакше в матчах на вибування гратимуть німці.

Лише перемога над «Вольфсбургом» дозволяла московському ЦСКА продовжити боротьбу за другу позицію в когорті В. І росіяни взяли реванш за поразку в стартовому турі (1:3), при цьому гості грали без дискваліфікованого бразильця Графіте, котрий у першому побаченні суперників відзначився хет–триком.

Попри поразку, чемпіон Німеччини ще може посісти навіть верхній рядок у групі, якщо в заключному турі обіграє «Манчестер юнайтед». Позавчора ж англійці резервним складом поступилися вдома «Бешикташу», який уже не претендує на «плей–оф». Наставник «дияволів» Алекс Фергюсон був роздратований поразкою, заявивши, що судді вже в другому матчі поспіль не призначають очевидні пенальті у ворота суперників. Виявляється, грандам також дістається від арбітрів.

Ще одним учасником наступної стадії міг стати «Мілан», однак господарі «Сан–Сіро» обмежилися з «Марселем» нічиєю. Більше того — ближчою до успіху була команда Дідьє Дешама, але екс–форвард донецького «Шахтаря» Брандао з трьох метрів примудрився поцілити в поперечину, а Діавара незабаром пробив головою в штангу воріт Діди. Колектив Леонардо в цьому сезоні не виграв жодного європоєдинку на своєму стадіоні, а загалом домашня серія «россо–нері» без перемог «на Європі» нараховує вже п’ять матчів.

У цій же компанії С наставник «Реалу» Мануель Пеллегріні залишився незадоволеним вимученою перемогою своїх підопічних над скромним «Цюріхом». У мадридців після тривалого заліковування травми вийшов на поле Кріштіано Роналдо — найдорожчий футболіст планети на 70–й хвилині замінив ветерана Рауля.

У двобої за перше місце в квартеті D «Челсі» вдруге обіграв «Порту». «Драконів» знову «поховав» француз Анелька, а Джон Террі провів 300–й матч із пов’язкою капітана лондонців.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий етап. 5–й тур. Результати середи

Група А

«Баварія» (Німеччина) — «Маккабі» (Х, Ізраїль) — 1:0 (Олич, 62), «Бордо» (Франція) — «Ювентус» (Італія) — 2:0 (Фернандо, 54; Шамах, 90+4).

Турнірне становище: «Бордо» — 13, «Ювентус» — 8, «Баварія» — 7, «Маккабі» — 0.

Група В

«Манчестер юн.» (Англія) — «Бешикташ» (Туреччина) — 0:1 (Тельо, 20), ЦСКА (Росія) — «Вольфсбург» (Німеччина) — 2:1 (Нецид, 58; Красич, 66 — Джеко, 19).

Турнірне становище: «МЮ» — 10, «Вольфсбург», ЦСКА — 7, «Бешикташ» — 4.

Група С

«Мілан» (Італія) — «Марсель» (Франція) — 1:1 (Боррієлло, 10 — Лучо, 16), «Реал» (Іспанія) — «Цюріх» (Швейцарія) — 1:0 (Ігуаїн, 21).

Турнірне становище: «Реал» — 10, «Мілан» — 8, «Марсель» — 7, «Цюріх» — 3.

Група D

«Порту» (Португалія) — «Челсі» (Англія) — 0:1 (Анелька, 69), АПОЕЛ (Кіпр) — «Атлетико» (Іспанія) — 1:1 (Міросавлевич, 5 — Сімао, 62).

Турнірне становище: «Челсі» — 13, «Порту» — 9, «Атлетико» — 3, АПОЕЛ — 2.